Revista

petit54portada
Petit SÀPIENS núm. 54. abril 2022

Amunt el teló!

La història del teatre

En aquest número
petit54teatre

DOSSIER

La història del teatre

Us convidem a fer un passeig pels escenaris de totes les èpoques, per veure quina mena d'espectacles s'hi representaven. Des de les tragèdies de l'antiguitat fins als alegres musicals de Broadway, passant per l'edat mitjana, el Renaixement i el barroc, veureu que sempre hi ha hagut actors i actrius que han fet vibrar el públic amb el seu talent per a la interpretació!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Giselfust

petit54horazero

CÒMIC / HORA ZERO

El mirall negre

La malvada bruixa Morgana d'Esglai ha viatjat en el temps fins a l'època de Shakespeare. Vol robar un mirall màgic a l'astrònom de la reina d'Anglaterra en plena estrena d'una obra de teatre! Per sort, l'Uma i en Philippe estan a l'aguait per frustrar els seus plans.

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit54inuit

CULTURA ÀRTICA

Què mengen els inuits?

Viatgem al cercle polar àrtic per compartir un àpat amb aquests intrèpids caçadors i pescadors que aconsegueixen sobreviure en un entorn glaçat!

Il·lustracions: Itziar Barrios

petit54aunir

CÒMIC / AUNIR

Espiats i enredats

Mentre un grup d'ibers desconeguts espien la colla de l'Aunir des de lluny, en Lauribas i en Sensemenisken descobreixen una cosa que no s'esperaven pas... Ara sí que l'han feta bona!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit54internet

TECNOLOGIA

Els orígens d'Internet

Avui el món sencer està connectat: el nombre d'usuaris d'Internet ja ha arribat als 4.660 milions de persones, el 60% de la població del planeta! Investiguem quin va ser l'origen i l'evolució d'aquesta xarxa que ha transformat la nostra vida.

Il·lustracions: Pepe Serra

petit54jovesap

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Un bon ensurt

Ja sabeu que al simpàtic noi prehistòric i al seu amic no els fan gaire gràcia els caçadors, oi? Doncs en aquesta ocasió s'han empescat un pla ben enginyós per foragitar-los...

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit54granota

NATURA

La granota més verinosa

La punta de fletxa daurada és un amfibi de només cinc centímetres de llargada... però el verí que porta podria matar dos elefants!
petit54oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Arrenca el viatge

En Tunweya i la Maureen comencen a cavall la llarga ruta que els durà fins a San Francisco. L'indi té moltes ganes de veure la gran ciutat dels blancs... i també moltes preguntes curioses!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer