Revista

petit75portada
Petit SÀPIENS núm. 75. Febrer 2024

Pere el Gran, a la conquesta de Sicília!

En aquest número
petit75peregran

DOSSIER

Les gestes de Pere el Gran

Va ser un dels reis més importants de la nostra història. Es va convertir en un gran guerrer, com el seu pare, Jaume I el Conqueridor, i es va atrevir a desafiar els enemics més poderosos del seu temps. Va ampliar els seus dominis amb la conquesta de Sicília i va obrir de bat a bat les portes del centre de la Mediterrània als seus successors. Ja veureu que el seu sobrenom no és cap exageració!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: David Parcerisa

petit75horazero

CÒMIC / HORA ZERO

El drac del Canigó

En Matxet, el caçador de monstres, ha decidit investigar la llegenda que parla del drac que viu en un llac de muntanya pirinenc. El pobre s'endú una bona sorpresa, però, per sort, els agents Uma i Philippe, d'Hora Zero, són allà per fer-li un cop de mà... en el moment més crític!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit75delia

MÚSICA

L'exploradora dels sons

Ara els ordinadors ens ho posen molt fàcil, però a la dècada de 1950, elaborar música electrònica era un gran desafiament. La Delia Derbyshire, una noia fascinada pels sons des de molt petita, es va convertir en la gran pionera d'aquest art!

Il·lustracions: Albert Plaza

petit75aunir

CÒMIC / AUNIR

Amb nosaltres, o contra nosaltres

Els caps dels guerrers ibers aplegats al davant del campament romà avancen per parlamentar, i es troben de dret amb en Sensemenisken i en Lauribas, que esperen senyals de l'Aunir.

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit75coloms

COMUNICACIÓ

Coloms missatgers

Durant milers d'anys, la millor manera de comunicar-se a llarga distància... volava pel cel! Els humans hem aprofitat l'instint increïble que mostren aquests ocells per tornar a casa seva, i els hem convertit en uns carters de primera.

Il·lustracions: Pol Cunyat

petit75jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

En marxa!

Sembla que el nostre amic prehistòric ha inventat una manera ben estrafolària de pescar, posant pastanagues a la canya... però resulta que la seva pensada és ben diferent!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit75falconers

TRADICIONS

Els senyors dels ocells

Us imagineu entrenar una àguila de més de dos metres perquè aprengui a caçar per vosaltres? Això és el que fan els kazakhs, un poble que viu a les grandioses estepes eurasiàtiques.
petit75oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Una ciutat ben pacífica

La caravana de pioneres arriba a la vall de Yosemite, un indret meravellós que els agrada molt per fundar la seva nova comunitat. En Tunweya les adverteix de la feinada que tenen al davant per aixecar la ciutat... però elles pensen que l'enllestiran en un tres i no res!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer