Revista

petit80portada
Petit SÀPIENS núm. 80. Juliol 2024

El misteri dels neandertals

En aquest número
petit80neandertals

DOSSIER

Els neandertals, uns exploradors de primera

Fa uns 300.000 anys va aparèixer a Europa una nova espècie humana que va colonitzar un territori molt extens, va superar canvis climàtics molt radicals i va desenvolupar una cultura que li va permetre adaptar-se a molts entorns diferents. Veniu a descobrir l'enigma dels neandertals: en alguns aspectes se'ns assemblaven molt, però en d'altres eren bastant diferents!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Diego Rodríguez Robredo

petit80horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Els habitants de la cova

Lady Cochrane ha viatjat fins a un bosc del centre d'Europa, en ple Paleolític. Duu una escopeta de dards tranquil·litzants i vol parar una trampa per capturar viu un exemplar de neandertal. El vol vendre al propietari d'un circ! Per sort, els agents d'Hora Zero estan preparats per aixafar-li aquest pla tan poca-solta...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit80castell

EDAT MITJANA

El castell de Claramunt

Aquesta fortalesa imponent es va aixecar en un lloc ben estratègic, al bell mig de la frontera entre els senyors cristians i els musulmans. Us convidem a visitar les seves muralles plenes d'història, us deixaran bocabadats!

Il·lustracions: Sabela Argibay

petit80aunir

CÒMIC / AUNIR

Agafeu els farcells

Els guerrillers ibers de la colla de l'Aunir ja són sans i estalvis al seu campament, al poblat de les Maleses. Però no s'hi poden quedar gaire estona, perquè uns traïdors els han venut als romans, i les tropes invasores els encalcen... On aniran?

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit80guitarra

MÚSICA

La guitarra elèctrica

Aquest nou instrument va revolucionar completament la música popular. Els seus sons amplificats li van donar una nova veu, i guitarristes com Chuck Berry, Jimi Hendrix, Jimmy Page, Neil Rodgers i Joan Jett la van fer parlar com mai.

Il·lustracions: Magretart

petit80jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Xarrups a distància

El nostre amic prehistòric és un apassionat dels fruits més dolços del bosc, i ara ha trobat la millor manera de prendre'n el suc sense necessitat d'enfilar-se als arbres. Voleu saber com s'ho fa?

Guió i dibuix: Sergi Moreso