Revista

petit77portada
Petit SÀPIENS núm. 77. Abril 2024

Històries de detectius

En aquest número
petit77detectius

DOSSIER

Històries de detectius

Fent servir l'enginy i amb l'ajuda de la ciència, aquests professionals s'enfronten a una pila d'enigmes per engarjolar els criminals. I, com que ben aviat celebrarem la Diada de Sant Jordi, us presentem els detectius literaris més famosos... i us recomanem llibres perquè pugueu resoldre uns quants misteris!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: El Marquès

petit77horazero

CÒMIC / HORA ZERO

En Garbuix és un bocafluix

El doctor Garbuix vol evitar que Eugène Vidocq s'escapi de la policia, perquè això va ser clau per convertir-lo en el primer detectiu de la història... D'aquesta manera vol aconseguir que Vidocq no capturi un avantpassat seu molt perillós. Per sort, els agents d'Hora Zero estan a l'aguait!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit77guilgameix

MESOPOTÀMIA

L'heroi més antic del món

Aquest rei llegendari era tan forçut com un superheroi, i el poema que explica les seves aventures és la narració escrita més antiga que es conserva. La primera versió completa és de fa 3.800 anys!

Il·lustracions: Ángela Dano

petit77aunir

CÒMIC / AUNIR

Toquem el dos!

En Bakunim i en Sensemenisken s'escapoleixen de la rodalia del campament enemic amb un ardit, mentre la colla de l'Aunir posa el seu botí en un amagatall perfecte. Els romans ja l'han vist prou!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit77ediacara

PREHISTÒRIA

El jardí secret d'Ediacara

Un geòleg australià va localitzar per pura xamba els fòssils de les primeres formes de vida complexes que van aparèixer al nostre planeta. Aquests éssers van viure ara fa 575 milions d'anys i, de tan estranys, semblen extraterrestres!

Il·lustracions: Xavi Reñé

petit77jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Una migdiada sorprenent

El mico que sempre acompanya el nostre amic prehistòric fa una dormideta, i té uns somnis d'allò més nutritius...

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit77balenciaga

MODA

L'arquitecte dels vestits

Cristóbal Balenciaga va aprendre a cosir al taller de la seva mare, i anys després va esdevenir un dels dissenyadors d'alta costura més influents del món. Es va atrevir a imaginar peces de vestir que no s'havien vist mai abans!

Il·lustracions: Paula Estévez

petit77habilis

HABILIS

Els secrets de les empremtes

Segurament ja sabeu que cada persona té una empremta dactilar única, oi? Fins i tot els bessons idèntics les tenen diferents! Descobreix per a què serveixen, i aprèn a obtenir-les per convertir-te en detectiu per un dia.

Text: Sònia Casas / Il·lustració: Getty

petit77oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Perill neutralitzat

Mentre les pioneres treballen a la seva nova ciutat a la vall de Yosemite, en Tunweya s'adona que una tribu guerrera està fent senyals de fum en la distància. Però les noies tenen una bona idea per evitar que hi hagi problemes!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer