Revista

petit79portada
Petit SÀPIENS núm. 79. Juny 2024

Pau Casals, la música de la llibertat

En aquest número
petit79casals

DOSSIER

L’exemple de Pau Casals

La vida d’aquest català universal és un exemple de dedicació i de constància. Primer es va convertir en el millor violoncel·lista del seu temps. I després es va entregar en cos i ànima a ajudar els exiliats de la Guerra Civil, i va aprofitar la fama per proclamar als quatre vents la necessitat de construir un món més just i més pacífic.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Anna Mongay

petit79horazero

CÒMIC / HORA ZERO

El cant del violoncel

La Garsa vol robar l'instrument preferit del mestre Pau Casals, i ha viatjat en el temps fins la seva casa de Prada de Conflent. Per sort, els agents d'Hora Zero estan preparats per aixafar-li els plans una vegada més...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit79cavalls

MITOLOGIA

Cavalls fantàstics

Moltes cultures del món tenen llegendes sobre aquest animal que va revolucionar la vida de la humanitat. En repassem algunes, de l’unicorn a Pegàs... passant pel cavall d’Odin, que té quatre parells de potes!

Il·lustracions: Pau del Toro

petit79aunir

CÒMIC / AUNIR

Quin rebombori!

Mentre torna la tranquil·litat al campament romà de Baetulo, en Proditoreles i el magnat d'Empúries intenten localitzar l'Aunir i la seva colla, que ja s'han fet fonedissos. I en Cessiòneles prova de ficar-hi cullerada, com sempre...

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit79omalley

AVENTURES

La reina dels pirates

La Grace O’Malley va viure a Irlanda ara fa cinc-cents anys, en una època en què era impensable que una dona manés a una colla d’homes. Però ella es va fer respectar, i es va convertir en una líder indomable que va controlar ben aviat tota la costa oest de l’illa!

Il·lustracions: Mireia Martínez

petit79jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Visions celestials

El nostre amic prehistòric i el mico que sempre l'acompanya juguen a trobar formes en els núvols. De sobte, el mico surt corrent esperitat. Us imagineu què deu haver vist?

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit79podcast

PÒDCAST

Van fer història!

Ja tenim a punt la tercera temporada del nostre pòdcast, que trobareu a la plataforma SuperCampus del 3Cat. Us presentem l’equip fabulós que ha gravat els episodis sobre la vida de trenta dones i homes amb vides molt inspiradores.
petit79oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Un ritual de purificació

En Tunweya construeix un inipi, la cabana de suar que serveix a la seva cultura per netejar el cos i l'esperit. Quan ho explica a la Maureen i les pioneres de Yosemite, les deixa ben parades!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer