Revista

petit74portada
Petit SÀPIENS núm. 74. Gener 2024

La increïble història de Helen Keller

En aquest número
petit74helenkeller

DOSSIER

El miracle de Helen Keller

Aquesta noia nord-americana es va graduar a la universitat, va escriure dotze llibres, va viatjar a més de quaranta països i va ser nominada al Premi Nobel de la Pau. Ja veieu que va tenir una vida força plena... però és que, a més, la Helen Keller era sorda i cega! Veniu a conèixer la seva història de superació.

Text: Roser Rovira / Il·lustracions: Giselfust

petit74horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Tira el barret al foc!

En Nelson Brusc, un neurocientífic una mica sonat, ha dissenyat un microxip per aconseguir que les persones cegues hi tornin a veure, i les sordes hi tornin a sentir. Vol provar el seu invent amb la Helen Keller, però hi ha el risc que li fregeixi el cervell! Per sort, l'Uma i en Philipe estan llestos per aturar-li els peus...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit74capoeira

ARTS MARCIALS

Una lluita que es dansa

Durant segles, una pila d'africans van ser esclavitzats per treballar a les plantacions del Brasil. Els vigilaven de prop, però ells es van empescar una manera d'entrenar-se per a la lluita sense aixecar sospites: així va néixer la capoeira!

Il·lustracions: El Rubencio

petit74aunir

CÒMIC / AUNIR

Visita inesperada

Als afores del campament romà de Baetulo, en Sensemenisken i en Lauribas esperen que aparegui l'Aunir amb els altres. De sobte, sona l'alarma... Del no-res ha aparegut un exèrcit iber que aplega diverses tribus!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit74sforza

RENAIXEMENT

La comtessa indomable

A la Itàlia del Renaixement, una dona decidida i valenta va desafiar els costums del seu temps. Era Caterina Sforza, la Tigressa de Forlì, que va plantar cara als grans senyors de l'època i als exèrcits del papa de Roma.

Il·lustracions: María Montolio

petit74jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Migdiada interrompuda

El nostre amic prehistòric ha trobat un bon lloc per descansar una mica després de dinar... però resulta que algú altre té gana... i li fa una mica la guitza!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit74habilis

HABILIS

Per què brillen els objectes fosforescents?

Alguna vegada us heu preguntat per què brillen en la foscor, els estels i els planetes decoratius que enganxem a les parets de les habitacions? O la roba d'algunes disfresses o samarretes? No és cosa de màgia, però l'explicació científica és força sorprenent!

Text: Sònia Casas

petit74oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

L'espectacle de la natura

La caravana de les pioneres fa un descans al costat d'un riu de muntanya, i la Maureen i l'Annie es meravellen amb la magnificència de la vida animal... fins que arriba en Tunweya i es tira de bomba a l'aigua!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer