Revista

petit64portada
Petit SÀPIENS núm. 64. Febrer 2023

Els primers pagesos

En aquest número
petit64neolitic

DOSSIER

La revolució del Neolític

Ara fa 12.000 anys, els humans van començar el procés que els va fer passar de ser caçadors i recol·lectors a agricultors i ramaders. Va ser un canvi de vida i d'alimentació radical, i una gran revolució cultural que va tenir impacte en tots els àmbits. De la nova vida en comunitat, en van sorgir molts invents i avenços, però també les primeres desigualtats socials!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Alberto Montt

petit64horazero

CÒMIC / HORA ZERO

L'arc de la Draga

En Ximotaure està entestat a tenir un arc prehistòric, i per això ha viatjat fins al poblat neolític de la Draga, al costat de l'estany de Banyoles. Per sort, l'Uma i en Philippe estan a l'aguait i no estan disposats a permetre que se surti amb la seva...

Text: Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages

petit66albergs

TURISME

Aventures a tort i a dret!

Sou més de platja o de muntanya? I avui què us ve més de gust, fer una mica d'esport o visitar un castell al·lucinant? No patiu, que a casa nostra tenim activitats per a tots els gustos. La xarxa d'albergs més gran de Catalunya us les posa a l'abast, perquè les descobriu en una escapada de manera ben còmoda!
petit64tibet

TRADICIONS

L'any nou arriba al Tibet

Els tibetans reben el nou any amb el festival del Losar, que enguany és el 21 de febrer. Són tres dies plens de celebracions en què despleguen tota la riquesa de la seva cultura. Ja veureu quin àpat més magnífic que fan!

Il·lustracions de Menganitadecual

petit64aunir

CÒMIC / AUNIR

Quin embolic!

En Sensemenisken i en Lauribas arriben al campament dels ibers que han segrestat el seu presoner romà, disposats a recuperar-los. Però s'enduen una sorpresa que no s'esperaven!

Guió i il·lustracions de David Parcerisa

petit64skate

ESPORT

El naixement de l''skate'

Avui en dia, es calcula que hi ha més d'onze milions de noies i nois, a tot el món, que patinen amb monopatí. Però hi va haver un temps en què, si en volies un, te l'havies de construir tu!

Il·lustracions de Navymuluk

petit64jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

El bosc animat

Ja sabeu que el nostre amic prehistòric és molt de la broma, oi? Aquesta vegada s'ha empescat una manera força divertida de decorar el seu entorn...

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit64podcast

PÒDCAST

Arriben nous episodis!

Us presentem el fantàstic equip que prepara el nostre pòdcast Van fer història... i us anunciem que aviat podreu gaudir de 30 episodis nous amb la vida increïble de personatges de totes les èpoques!
petit64oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

De nou al fort Lincoln

En Tunweya i la Maureen arriben al fort i els rep el general Custer. Quan els pregunta si tenien ganes d'arribar, la resposta de l'indi el deixa de pasta de moniato...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer