Revista

Portada Petit Sàpiens 10
Petit SÀPIENS núm. 10. Agost 2018

Pirates del Carib

En aquest número
Pirates (il·lustració del número 10 del Petit SÀPIENS)

Dossier

Alerta, que vénen els pirates

Els lladres del mar eren uns personatges autènticament perillosos

Ens encanten les històries de pirates! Amb un garfi a la mà, un pegat a l'ull, un lloro a l'espatlla i una pota de pal, aquests mariners busa-raons ens tenen el cor robat. Però la seva vida real no era tan bonica com la pinten les pel·lícules d'aventures. Gràcies a aquest número de la revista coneixereu tots els ets i uts dels malfactors més temuts dels set mars! 

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Trepax

Hora Zero. El secret de Barbanegra

Còmic / Hora Zero

El secret de Barbanegra

El pirata Barbanegre després de beure més del compte confessa al seu lloro on ha amagat el seu tresor. Els agents Uma Mankar i Philippe Lafont es veuran embolicats en una lluita per evitar que uns malvats pirates robin el tresor

Guió Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages i Gallard

Castell de Miravet

Catalunya medieval

Miravet, el castell invencible

Et mostrem com era per dins una de les fortaleses medievals més importants de Catalunya

Evoltada per una muralla imponent, sembla que sorgeixi directament de les roques. La van construir els templers fa molts segles, però es conserva molt bé! Voleu saber què hi feien, allà, els monjos guerrers?  

Ilustracions: Sara Ureña

Tren (fotografia del número 10 del Petit SÀPIENS)

Experiència

Aquest estiu pugeu al tren

Si voleu conèixer el territori d'una manera ben especial, aneu a l'estació i reserveu un seient en aquests fabulosos ferrocarrils antics. Estan carregats d'història i avui han esdevingut una autèntica atracció turística. Passatgers, al tren, txuf-txuuuuuf

Bú i Ag, Petit Sàpiens 13

Còmic / Bú i Ag

Els zombis i la història cadàver

Leonardo da Vinci fa un retrat a l'Ag, però l'artista s'enfada i crea la màquina clavadora de puntades de peu perquè en Bú diu que el seu quadre no és gens realista. No feu mai enfadar un geni!

Trepax

Cangurs, els reis del salt (fotografia del número 10 del Petit SÀPIENS)

Natura

Cangurs, els reis del salt

Són uns animals tan especials que han esdevingut un símbol del seu país d'origen. Per això surten en monedes i segells. De fet, a Austràlia hi ha més del doble de cangurs que de persones: 50 milions que salten per tot arreu!

searching for the Oglalas, 10

Còmic / Searching fot the Oglalas

Searching for the Oglalas

Diuen que tothom se sent identificat amb un animal. En el cas de Tunweya és l’àguila, però l'oficial de cavalleria pensa que són ximpleries. Acabarà descobrint amb quin animal se sent identificat ell?

Oriol Canosa i Jordi Sunyer