Revista

PortadaPetitSapiens22
Petit SÀPIENS núm. 22. Agost 2019

La història del gos

El primer animal que van domesticar els nostres avantpassats prehistòrics ens ha acompanyat milers d'anys

En aquest número
GosPetitSapiens22

Dossier

La història del gos

Va ser el primer animal que vam domesticar, fa molts milers d’anys. Des d’aquell moment, el gos no s’ha separat de nosaltres. Amb els seus sentits finíssims i la seva intel·ligència, s’ha convertit en una gran ajuda per a moltes feines. Avui és l’animal que es troba en més racons del planeta, només després de nosaltres!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Neruuu

HoraZeroPetitSapiens22

Còmic / Hora Zero

El gos olímpic

El malvat Eliminador vol fer desaparèixer de la història el Cobi, la mascota de les olimpiades de Barcelona. Per sort, els agents Uma Mankar i Philippe Lafont tenen una idea genial per aturar-lo...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

TimbalerPetitSapiens22

GUERRA DEL FRANCÈS

El timbaler del Bruc

Quan els soldats de Napoleó es dirigien cap a Manresa a castigar la població, no es pensaven pas que els plantarien cara... Us expliquem què hi ha darrere d’una de les llegendes més famoses de Catalunya.

Il·lustracions: Max Saladrigas

SurfPetitSapiens22

Esport

Els primers surfistes

L’any 1778, el vaixell d’una expedició britànica va trobar les illes Hawaii per casualitat. Ja us podeu imaginar que aquells mariners van quedar ben impressionats quan van veure homes, dones, nens i nenes lliscant sobre grans onades amb planxes de fusta!

Il·lustracions: Giselfust

ZombisPetitSapiens22

Còmic / La història cadàver

Ada Lovelace

El Bú i l'Ag coneixen una noia excepcional que va preveure els usos actuals de la informàtica més d'un segle abans que s'inventés. Veniu a conèixer el robot de l'Ada... i a veure quina atzagaiada se li acut al Bú!

Text i dibuixos: Trepax

CavalletmarPetitSapiens22

Natura

El cavallet de mar

Aquests habitants tan delicats dels mars estan en perill, perquè cada any els humans en capturem 37 milions. Veniu a conèixer-ne tots els secrets. Veureu que són ben especials!