Revista

petit57portada
Petit SÀPIENS núm. 57. Juliol 2022

La guerra de Troia

En aquest número
petit57troia

DOSSIER

Una guerra llegendària

Segur que us sona la història del cavall de Troia, oi? Aquest conflicte llegendari era una de les històries favorites dels grecs antics, plena d'herois guerrers que s'esbatussen, i de déus i deesses que els ajuden o els fan la guitza... Amb raó el poema que explica com va anar la guerra es considera la primera gran obra escrita de la nostra cultura!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Julio Fuentes

petit57horazero

CÒMIC / HORA ZERO

El tresor de Príam

La Garsa ha viatjat fins l'any 1873 per robar les joies que han desenterrat a l'excavació de la ciutat de Troia. Vol fer servir el seu xisclet eixordador per deixar tothom fora de combat, però no s'espera que en Philippe tingui un antídot inesperat...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit57bermudes

MISTERIS

El triangle de les Bermudes

Diversos lectors ens han demanat que investiguéssim la història d'aquest lloc tan estrany, on es diu que van desaparèixer una pila de vaixells i avions de manera inexplicable... Prepareu-vos per desentrellar l'enigma!

Il·lustracions: Pablo Caracol

petit57aunir

CÒMIC / AUNIR

A la boca del llop

Els romans han convidat representants de totes les tribus iberes a un banquet. L'Aunir i l'Irureles es dirigeixen de dret cap al campament dels seus grans enemics, amb la intenció de cobrar el rescat que els deuen. Què podria sortir malament?

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit57marley

MÚSICA

Bob Marley, el cor del reggae

Amb el seu ritme i el seu missatge d'amor i llibertat, aquest artista es va convertir en la primera superestrella de la música que sortia d'un país pobre, i va aconseguir posar al mapa la seva petita illa, Jamaica.

Il·lustracions: Menganitadecual

petit57jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Així no es pot treballar!

El nostre amic prehistòric està molt content fent de jardiner. Li encanten les seves plantes! Però haurà de fer front a una visita inesperada...

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit57orca

NATURA

L'orca

Ens submergim sota l'aigua per conèixer el sistema que tenen aquests grans mamífers marins per trobar les seves preses. És extraordinari: ja ho veureu, no fallen mai!
petit57oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Les meravelles de la gran ciutat

Per fi, la Maureen i en Tunweya arriben a San Francisco, la gran metròpoli on viuen centenars de milers de persones. Però l'indi de les planures queda meravellat per un altre motiu!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer