Revista

petit55portada
Petit SÀPIENS núm. 55. Maig 2022

El cavall, un animal amb molta història

En aquest número
petit55cavall

DOSSIER

El cavall, un animal amb molta història

Des del moment en què el vam domesticar, ara fa 5.500 anys a les estepes del centre d'Àsia, aquest magnífic corredor va esdevenir l'animal més influent de la cultura humana. Tothom se'n beneficiava: treballava al camp amb els pagesos, traslladava persones i mercaderies, anava a la guerra amb els soldats i servia de regal per a reis i nobles!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Ángel Svoboda

petit55horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Un cavall de l'oest

Donald el Tramper ha viatjat a Barcelona l'any 1889. Vol robar el cavall favorit de Buffalo Bill, que visita la ciutat amb el seu circ... Per sort, l'Uma i en Philippe –amb el seu patinet supersònic– estan a l'aguait per frustrar els seus plans.

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit55gentileschi

ART

Un talent indomable

Artemisia Gentileschi va néixer ara fa 429 anys i no ho va tenir gens fàcil, perquè a la seva època les dones pintores eren una raresa... Però ella no va parar fins que es va convertir en una de les artistes italianes més importants del seu temps!

Il·lustracions: Èlia Meraki

petit55aunir

CÒMIC / AUNIR

Embolica que fa fort

Una tribu rival d'ibers ha segrestat el comerciant que la colla de l'Aunir tenia presoner, mentre ella negocia el seu rescat amb els romans... Com acabarà, aquesta història?

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit55concorde

TECNOLOGIA

El Concorde, l'avió supersònic

Us convidem a pujar a un dels aparells més al·lucinants de la història de l'aviació. Cordeu-vos bé el cinturó perquè, gràcies als seus motors de reacció, el Concorde podia assolir una velocitat de 2.400 quilòmetres per hora i travessava l'Atlàntic en només tres hores!

Il·lustracions: Magretart

petit55jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Llaminadures gratis

El simpàtic noi prehistòric té ganes de menjar alguna cosa dolça, i se li ha acudit una idea molt enginyosa per esquivar el fibló de les abelles...

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit55oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Primera parada

En Tunweya i la Maureen arriben a Omaha, el lloc on han d'agafar el tren cap a San Francisco. No és una ciutat gaire gran, però a l'indi ja li sembla extraordinària!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer