Marie Curie
Marie Curie Jordi Bayarri
Podcasts

Marie Curie, quina gran científica!

A mitjans del segle XIX, a Varsòvia (la ciutat més gran de Polònia i també la seva capital) hi va néixer una nena que de seguida va mostrar moltes ganes d’estudiar i d’aprendre coses. Molts anys després es va convertir en la primera dona a guanyar un premi Nobel, i la primera persona a la història a guanyar-ne dos en categories diferents (física i química). Aquella noieta que amb les seves investigacions i els seus descobriments va canviar per sempre la medicina, la física i la química, va fer història. El seu nom? Marie Curie.

Us ho expliquem en format podcast, un altre de la sèrie Van fer història. Després d'escoltar-lo, podeu fer aquest quiz per posar a prova el que heu après.

Els capítols estan dirigits pel guionista, músic i pallasso Ferran Aixalà, que també posa veu a alguns dels personatges. Els altres intèrprets són la locutora i actriu de doblatge Sònia Ferrer i l'actor de doblatge i locutor Vicent Ortega Menaches. El disseny sonor està en mans de Benet Serra.

On escoltar els nostres podcasts
Podeu escoltar tots els capítols de 'Van fer història' al web del Petit SÀPIENS i a les principals plataformes, com Google Podcast, Apple Podcast o Spotify. I els de ‘Si les parets parlessin’ a Spotify, Apple Podcast i a Amazon Music.

Subscriu-t'hi

petit80portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!