Personatges

Els pirates més famosos que van aterrir el Carib

Sobre les aigües cristal·lines s'acosta un vaixell a tota vela. Fa voleiar una gran bandera negra amb una calavera i ens apunta amb els canons. Ostres, ara sí que hem begut oli! Són els pirates! Us en presentem alguns dels més famosos

1 El més ric: Sam el Negre
Samuel Bellamy
Samuel Bellamy Trepax

Samuel Bellamy era un mariner anglès que estava més pelat que una rata i va fer-se bucaner: caçava animals en una illa i venia la carn als mariners que passaven. El 1716 el van escollir com a comandant d’una flota pirata. En dos anys va assaltar més de cinquanta vaixells i va amassar una fortuna que avui valdria més de cent milions d’euros! Però la sort no li va durar gaire: dos mesos després del seu cop més audaç, la captura d’un buc britànic carregat d’or i plata per comprar esclaus, es va enfonsar amb el seu vaixell. Tenia vint-i-vuit anys.

2 El més cruel: François L'Olonnais
François L'Olonnais
François L'Olonnais Trepax

Jean-David Nau va arribar al Carib per fer el servei militar a l’exèrcit francès, i després es va quedar a viure a l’illa de Santo Domingo. Es va dedicar a la pirateria, i va comandar una flota de 400 filibusters. Era cèlebre per la seva crueltat: quan interrogava els presoners, els tallava a trossos per fer-los parlar, i de vegades els arrencava el cor. Els espanyols el perseguien, però no el van poder derrotar mai, ni per terra ni per mar. Finalment, va ser capturat per una tribu d’Hondures, que el va matar i se’l va menjar. Tal faràs, tal trobaràs, François!

3 El més bèstia: Edward Low
Edward Low
Edward Low Trepax

Va néixer en una família molt pobra de Londres i des de ben petit es va dedicar a robar per poder menjar. El 1721 va començar la carrera de pirata a les costes de l’Atlàntic i el Carib. Va estar actiu només tres anys, però se’l recorda com un dels criminals més bèsties d’aquella època tan violenta. Va capturar un centenar de naus i gairebé totes les va incendiar. Diuen que gaudia fent mal a les seves víctimes abans de matar-les.

4 Les més valentes: Anne Bonny i Mary Read
Mary Read i Anne Bonny
Mary Read i Anne Bonny Trepax

L’Anne era coneguda per la cabellera pèl-roja i pel caràcter violent. Va conèixer el capità Jack Rackham, s’hi va casar i es va dedicar amb ell a la pirateria. L’acompanyava la seva amiga Mary, que anava vestida d’home per amagar-se entre la tripulació. Quan les van capturar, no les van penjar perquè estaven embarassades, tot i que la Mary va morir de febres a la presó.

5 El més elegant: Jack el Calicó
Jack Rackham
Jack Rackham Trepax

Segur que tots coneixeu Jack Sparrow, el pirata més famós de les pel·lícules. Doncs el seu personatge s’inspira en aquest capità històric! Jack Rackham va néixer a Anglaterra el 1682 i va fer la carrera com a llop de mar a Cuba, Jamaica i les illes Bahames. Es va fer famós per les vestimentes acolorides que duia, fetes amb calicó, unes teles molt decorades, i perquè es va casar amb Anne Bonny, la dona pirata. El van capturar el 1720 i el van penjar a la forca.

6 El més temut: Barbanegra
Edward Teach
Edward Teach Trepax

En només dos anys de carrera, l’anglès Edward Teach va esdevenir una autèntica llegenda al Carib. Abans de ser pirata havia estat mariner i havia lluitat contra vaixells espanyols i francesos en la Guerra de Successió. Solia dur metxes enceses sota el barret per tenir un aspecte terrorífic, i la seva fama era tal que moltes de les seves preses es rendien sense lluitar. El van matar en una batalla el 1718, el van decapitar i en van tirar el cadàver per la borda. Diu la llegenda que el cos va voltar el vaixell cinc vegades abans de morir del tot!

7 El més actiu: Bartholomew Roberts
Bartholomew Roberts
Bartholomew Roberts Trepax

Aquest pirata gal·lès va fer fortuna atacant vaixells al Carib i a l’oest d’Àfrica. En només tres anys de carrera, entre el 1719 i el 1722, va fer més de 400 captures. A banda de molt valent, era força elegant, bevia te en lloc de rom i no matava mai en diumenge. Quin detall! Molts el consideraven invencible, però va morir d’una canonada en una batalla amb una nau britànica que els perseguia. Els seus homes van llançar el seu cos al mar, com ell els havia demanat que fessin.

8 El més espavilat: Henry Morgan
Henry Morgan
Henry Morgan Trepax

Aquest gal·lès va començar fent el corsari contra els espanyols, però quan navegava preferia atacar ciutats que vaixells. Va saquejar amb molt d’èxit localitats de Cuba, Mèxic, Panamà i Veneçuela. Amb els guanys es va comprar tres plantacions immenses de canya de sucre a Jamaica, on treballaven els seus 129 esclaus. El van nomenar cavaller britànic pels seus serveis, i fins i tot el van fer governador de l’illa de Jamaica! Va morir de malaltia als cinquanta-tres anys, a causa de l'afició que tenia a beure més del compte.

Subscriu-t'hi

petit78 portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!