Interactius

Així s'armaven els pirates!

Als vaixells pirates no s'havia de dur uniforme. Cadascú podia triar la roba que volia dur i les armes que més li agradaven. Això sí, tothom intentava tenir un aspecte ben ferotge, per espantar les seves víctimes i els enemics!

Il·lustració: Trepax

Els mariners d’aquell temps eren molt supersticiosos... i la majoria no sabien nedar! Les arracades eren un amulet que els protegia d’ofegar-se. El tricorni era un barret de feltre que els protegia tant del sol com de la pluja i els esquitxos de les onades en les tempestes. Els pirates vestien roba de mariner, feta amb teles ben resistents. Els pantalons i les camises eren amples, perquè no els molestessin gens a l’hora de fer feina. Es guarnien amb mocadors de seda i si tenien fred es posaven casaques llargues. Aprofitaven bé allò que tenien: de vegades es feien els botons amb trossos de formatge dur!

Però també els encantava posar-se els uniformes dels oficials dels vaixells que capturaven, amb botons daurats i barrets llampants. La roba que prenien a les seves víctimes era una part molt important del botí, i sovint la subhastaven entre els membres de la tripulació. I és que els pirates no baixaven a terra en gaires ocasions, però quan arribaven a un port amb calés per gastar, volien ser els més elegants! En aquesta imatge interactiva en teniu més: posicioneu-vos a sobre de les icones per conèixer tots els detalls sobre l’equipament pirata!
 

Subscriu-t'hi

petit79portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!