Natura i ciència

Taurons, meduses i pingüins africans, en directe

L'aquari de la badia de Monterey està situat en una punta de l'oceà Pacífic, a una reserva marina de Califòrnia. Allà hi viuen milers de plantes i animals marins, alguns en perill d'extinció. Amb unes 'webcams' podreu observar-los en directe!

Entreu al Google Maps, busqueu "Monterey Bay Aquarium" i ho veureu de seguida: aquest aquari impressionant és a la punta de l'oceà Pacífic, a la badia de Monterey, a Califòrnia. I és precisament d'aquesta badia d'on obté l'aigua a través d'un sistema de tubs mitjançant els quals entra l'aigua salada del Pacífic. A l'aquari hi viuen milers de plantes i animals marins i té més de sis-centes espècies diferents en perill d'extinció. L'aquari és una passada: està situat en una antiga fàbrica de conserves de sardines (Cannery Row) i porta a terme tasques d'investigació que tenen per objectiu protegir la fauna marina. Per exemple, investiguen per saber com es pot lluitar contra el plàstic que hi ha a l'oceà o com es pot consumir peix de manera sostenible, sense que els humans exterminem alguns dels peixos que hi ha al mar.

Aquest aquari és un dels més visitats del món. Potser mirant algunes de les seves webcams entendreu per què. Us en deixem unes quantes a continuació i us animem a visitar el web del museu, on en trobareu moltes més. Què, preparats?

1 Taurons!
Tauró lleopard
Tauró lleopard

Al Monterey Bay Aquarium hi ha diferents tipus de taurons: lleopard, agullat, bocadolça o peix àngel del Pacífic. Compte! Els teniu tots aquí baix.

2 Meduses

Atenció! Les veureu de tan a prop que potser us tocaran amb els tentacles. Tindreu la sensació de ser en Marlin i la Dory a Buscant en Nemo!


 

3 Pingüins

Els que hi ha a l'aquari de Monterey són pingüins del Cap i es diuen així perquè és l'únic pingüí que cria a les costes de l'Àfrica.
 

4 La badia de Monterey, en directe

Aquesta webcam té els ulls posats en l'oceà Pacífic. El que veureu és el trosset d'una badia de la costa de Califòrnia que forma part del Santuari Nacional de la Badia de Monterey, una zona marina protegida. És un lloc segur per a una gran varietat de peixos, plantes, ocells i mamífers marins, com els elefants marins.

Subscriu-t'hi

petit78 portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!