Natura i ciència

Observeu els animals com els germans Kratt

Amb aquestes 'webcams' podreu veure en directe frarets, mussols, gavines, àligues pescadores, ratpenats o falcons pelegrins. Una passada!

Àliga pescadora
Àliga pescadora

De segur que molts de vosaltres sabeu qui són els germans Kratt, uns nois ben simpàtics que coneixem gràcies al Club Super3 i que es dediquen a viatjar pel món per conèixer i ajudar, si cal, animals salvatges de tota mena. Doncs bé, si en Chris i en Martin sortissin de la pantalla i es convertissin en persones de carn i ossos, de segur que els encantaria saber que hi ha unes càmeres que permeten veure en directe ocells com frarets, mussols, gavines, àligues pescadores, ratpenats o falcons pelegrins.

Són les divuit webcams (càmeres en temps real) que té instal·lades a diferents llocs de la Gran Bretanya The Wildlife Trusts, una organització que es dedica a la conservació de la fauna salvatge. A continuació, us fem una selecció de les que ens han semblat més interessants. La resta les podeu buscar al seu web. Abans de continuar, us fem el mateix advertiment que fa The Wildlife Trusts: veure aquests animals en acció pot crear addicció!

1. Els frarets de l'illa de Skomer
Fa uns dies us vam parlar d'aquests ocells marins encisadors a La història a casa. Avui podeu veure'ls en directe en aquesta illa situada al sud-oest de Gal·les.2. Falcons pelegrins
Aquest poble té un nom curiós: Royal Leamington Spa. I uns habitants ben especials: un parell de falcons pelegrins. Els de The Wildlife Trusts van instal·lar dues webcams a prop dels seus nius. Això vol dir que podríeu arribar a veure néixer falcons pelegrins. Quina passada! Feu clic aquí i comenceu a observar.

3. Àligues pescadores
Aquestes àligues pescadores viuen a la badia de Manton, a Rutland, el comtat més petit d'Anglaterra. L'àliga que veureu té nom, Maya, i fa cinc anys que sempre va al mateix niu a nidificar. La podeu conèixer fent clic aquí.

4. Ratpenats
Aquesta bat webcam està situada al centre de visitants de la Reserva de Hanningfield, al comtat d'Essex. El que veureu són ratpenats soprano, uns ratpenats nans que tenen la mida del dit polze d'un humà. Flipant! Feu clic aquí per començar a explorar.

5. Òlibes
Des que es va instal·lar la webcam, l'any 2012, les òlibes han tornat cada any a niar a aquest punt de la reserva natural de Blue House Farm, a Essex (Anglaterra). Aquest paratge és ideal per a les òlibes, ja que hi poden trobar ratolins -un dels seus menjars preferits- i d'altres preses. La càmera enfoca un niu que està situat en un estable. Feu clic aquí i comenceu a mirar.

 

Subscriu-t'hi

petit78 portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!