Interactius

Així eren els pisos de l'antiga Roma

Us expliquem amb una imatge interactiva com eren les 'insulae' romanes, uns grans blocs de veïns formats per petits pisos de poques cambres, els 'cenaculae'

Il·lustració: Laufer

Cada insula ocupava una illa de cases i podia tenir sis o set plantes d’alçària. Solien ser propietat d’una única persona adinerada, que llogava a famílies humils la pila d’apartaments que hi havia. I és que en temps dels romans, com passa avui, l’habitatge ja era tot un negoci! Com que els lloguers eren tan cars, s’enduien la major part dels ingressos de qualsevol. Per això molts llogaters rellogaven alguna cambra a algú altre, que vivia amb ells a canvi d’un grapat de diners. Així podien pagar les factures i arribar a final de mes; però, és clar, encara hi vivien més estrets!

Viure en un d’aquests pisos no era gens confortable. Els carrers eren estrets, ja que els romans creien que l’entrada de la llum del sol era perillosa. Deien que una calor excessiva portava epidèmies! Per això entre els edificis molt sovint només hi havia un metre de separació. Que anxovats, oi? Les construccions estaven fetes amb els materials més barats. Els incendis i els ensorraments eren tan freqüents que les famílies gairebé no tenien mobles. Tot el que posseïen es podia arreplegar fàcilment dins un farcell, en cas d’haver de fugir a correcuita.

En aquesta il·lustració podeu veure com eren i, si us posicioneu a sobre de les icones, descobrireu com eren les habitacions, l'entrada, el celobert i molt, molt més!
 

Subscriu-t'hi

petit78 portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!