Un viatge al passat

Un tomb virtual per Petra

Us convidem a visitar en família una ciutat llegendària que s'amaga en un dels deserts més secs del planeta

Imatge panoràmica de Petra
Imatge panoràmica de Petra

L'any 1812, l'explorador suís Johan Ludwig Burckhardt es va vestir de pelegrí àrab i va decidir endinsar-se en el desert del que avui és Jordània per buscar una ciutat antiga i llegendària, una ciutat que feia més de mil anys que estava oculta. Burckhardt va endinsar-se en el Sik, un imponent congost de quasi 180 metres d'altura. Quan va arribar al final, es va trobar amb el que semblava un temple. Estava esculpit a la roca i feia més de 39 metres d'altura. Burckhardt acabava de descobrir les runes de l'antiga ciutat de Petra, la capital dels nabateus, un poble que va viure fa més de dos mil anys al desert de Jordània i al nord d'Aràbia.

Unes tombes enormes
Tot i que ho semblaven, les primeres restes que va veure Burckhardt no eren les d'un temple, sinó les d'una tomba enorme, una de les moltes que hi havia a la ciutat: en total n'hi ha més de vuit-centes! Aquella va ser la primera gran troballa: després es va anar descobrint la resta de la ciutat. També es van localitzar diversos monuments i un amfiteatre amb milers de seients esculpits a la mateixa roca. Hi ha qui parla de deu mil seients! Quina gentada, oi? Tot havia estat esculpit a la pedra rosada del desert, i malgrat que era en un lloc amb molt poca aigua, Petra es va convertir en una ciutat rica gràcies al comerç caravaner.

Feu d'Indiana Jones
Ara podeu fer de Burckhardt del segle XXI i endinsar-vos en aquesta ciutat llegendària amb aquesta visita panoràmica. O imaginar-vos que sou Indiana Jones, endinsar-vos en les tombes de Petra i localitzar el Sant Greal, com va fer aquest arqueòleg i aventurer a Indiana Jones i l'última croada. Per començar, només heu de fer clic aquí. Podeu veure la ciutat en imatges panoràmiques i en un vídeo de 360 graus. No us perdeu les fotografies de Petra de nit. Són una passada.

Subscriu-t'hi

petit80portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!