Un viatge al passat

El naixement del hip-hop!

Així sonaven els primers rapers

Els carrers del Bronx es van omplir de hip-hop
Els carrers del Bronx es van omplir de hip-hop Navymuluk

Com us expliquem al número 48 de la revista, el hip-hop va néixer al barri del Bronx, a Nova York, en una festa l'estiu de 1973. Va ser allà que al DJ Kool Herc se li va acudir fer sonar dos discos iguals en dos tocadiscos, per tal d'allargar els fragments rítmics de les cançons. Però, després, aquella música tan trencadora va trigar sis anys a sortir dels barris pobres de Nova York. Els DJ i els rapers no tenien diners per gravar discos! No va ser fins l’any 1979 que es va enregistrar el primer rap... Aleshores, en un tres i no res, el hip-hop va conquerir el món i va evolucionar en molts estils diferents.

Aquí teniu 10 cançons per fer un tast d'aquells primers anys del hip-hop. Rapper's Delight va ser el primer tema que es va gravar, l'any 1979, i ja veureu que és força enganxós! Després hi teniu altres pioners, com Grandmaster Flash i Afrika Bambaataa, que amb la seva música intentaven mantenir els joves allunyats de la violència de les bandes i del tràfic de drogues. I també mags del tocadiscos com Grand Wizzard Theodore, l'inventor de la tècnica de l'scratching, o els Funky 4+1, la primera banda que va gravar amb una noia rapera, Sha Rock! Gaudiu del ritme ;)

Subscriu-t'hi

petit80portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!