Revista

PetitSapiens33Portada
Petit SÀPIENS núm. 33. Juliol 2020

A tota vela!

L'edat d'or dels grans velers

En aquest número
PetitSapiens33Vaixells

DOSSIER

L'edat d'or dels velers

Us imagineu passar-vos un mes sencer dalt d'un vaixell, sense poder-ne baixar? Doncs fa menys de dos-cents anys això és el que calia per travessar l'oceà i anar fins a Amèrica... I encara hi havia viatges molt més llargs! Us expliquem com era la vida dels mariners i totes les feines que feien, amb un gran desplegable que trobareu al centre de la revista. Bon viatge!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pedro Simón

PetitSapiens33HoraZero

CÒMIC / HORA ZERO

Per un grapat de te

L'Uma i en Philip viatgen a bord del veler Taeping, que es dirigeix cap a Londres ben carregat de te. Sort d'ells, perquè el malvat George Guinness vol canviar la història per guanyar una aposta!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

PetitSapiens33Tereixkova

EXPLORACIÓ ESPACIAL

La primera dona a l'espai

Ara fa exactament cinquanta-set anys, una cosmonauta soviètica va fer 48 voltes a la Terra dins d'una nau que semblava una pilota de futbol gegant. Saludeu Valentina Tereixkova, tota una llegenda aeroespacial!

Il·lustracions: Bàrbara Alca

PetitSapiens33Aunir

CÒMIC / AUNIR

L'assemblea

L'Aunir i els seus companys es troben vora del foc per discutir les seves tàctiques guerrilleres, però sembla que la colla no està gaire atenta...

Text i dibuix: David Parcerisa

PetitSapiens33Nazca

AMÈRICA PRECOLOMBINA

Les línies de Nazca

Al desert del Perú hi ha una zona plena de tota mena de dibuixos sorprenents. Són obra d'una civilització molt antiga que volia complaure els déus!

Il·lustracions: Adrián Balastegui

PetitSapiens33Zombis

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Hildegarda de Bingen

En Bú ha menjat massa llaminadures i té un mal de panxa terrible. Sort que al cementiri hi ha una visitant medieval que li receptarà un bon remei!

Guió i dibuix: Trepax

PetitSapiens33Natura

NATURA

El peix lleó

No us penseu pas que aquest peixet amb cara d'avorrit porta les espines perquè sí: és un dels habitants més verinosos de l'oceà, i gairebé ningú s'atreveix a molestar-lo!
PetitSapiens33Oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Qüestió de gustos

L'indi Tunweya té una discussió culinària amb el general Custer. Com acostuma a passar, el gran cabdill blanc es fa el llest, però en surt escaldat...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer