Revista

portada petit27
Petit SÀPIENS núm. 27. Gener 2020

Trens de vapor

Les màquines que van revolucionar el món!

En aquest número
TrensPetitSapiens27

DOSSIER

Trens de vapor

Aquestes grans màquines de ferro van aparèixer fa 200 anys i van canviar el món de cap a peus! Gràcies a elles, la gent va poder viatjar a llocs que abans eren impensables, i es van poder transportar tota mena de mercaderies amb molta rapidesa. Amb raó d’aquella època se’n diu la Revolució Industrial!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Trepax

HoraZeroPetitSapiens27

CÒMIC / HORA ZERO

Lladregota sobre raïls

La Glamurosa vol prendre-li la roba al pobre Mahatma Gandhi, que viatja amb l'Orient Express. Per sort, els agents d'Hora Zero estan a l'aguait, i aconseguiran parar-li els peus amb una acció força arriscada!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

VikingsPetitSapiens27

EDAT MITJANA

Exploradors vikings a Amèrica

Sis-cents anys abans que Cristòfor Colom posés els peus al continent americà, uns altres europeus intrèpids ja hi havien arribat... i fins i tot s’hi havien instal·lat! Acompanyem els navegants nòrdics en la seva increïble travessa de l’oceà Atlàntic.

Il·lustracions: Sara Ureña

ArtPetitSapiens27

ART

Ja venen els Reis d'Orient!

Ara que falta poc perquè arribi un dels dies més màgics i esperats de l'any, ens fixem en un retaule medieval que mostra l'arribada de Gaspar, Melcior i Baltasar al pessebre on ha nascut Jesús. Hi ha alguns detalls molt sorprenents!
BoletsPetitSapiens27

CIÈNCIA

El fabulós món dels fongs

Catalunya és un país molt boletaire, però potser molts no sabeu quina és la feina que fan aquests organismes al bosc... Veniu a descobrir-ho!

Il·lustracions: Cen

PumaPetitSapiens27

NATURA

El puma

És un dels depredadors més àgils de la natura, però, curiosament, és parent més proper dels gats domèstics que no pas dels lleons i les panteres. Coneguem-lo!
AgendaPetitSapiens27

AGENDA

Descobertes per viure la història

Us proposem cinc activitats per gaudir amb tota la família aquestes festes: uns tallers molt creatius al Museu del Disseny de Barcelona, una exposició genial sobre micos al Museu de Ciències Naturals i les 120 propostes de la Ciutat dels Somnis!
OglalaPetitSapiens27

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Mireu allà dalt!

L'indi Tunweya mira el cel nocturn amb el cuiner del campament de l'exèrcit americà, i descobreix que cadascú hi veu coses força diferents...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer