Revista

petit45portada
Petit SÀPIENS núm. 45. Juliol 2021

Ramsès II, el faraó més gran

En aquest número
petit45ramses

DOSSIER

Ramsès II el Gran

Va néixer ara fa 3.324 anys, però ningú s’ha oblidat mai de la seva existència... El seu regnat va ser extraordinari! La política era ordenada, l’economia forta, els artistes creatius i l’exèrcit poderós. Amb els nous territoris que va conquerir, el país va arribar a la seva extensió màxima. I, per postres, el que més li agradava a aquest faraó era encarregar temples gegantins i escultures magnífiques!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Joan Alturo

petit45horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Un guerrer d'estar per casa

El malvat Ximo Taure vol robar l'arc del faraó Ramsès II, però al campament egipci li fan una rebuda força poc amistosa. Sort que els agents d'Hora Zero, l'Uma i el Philippe, estan a l'aguait per treure-li les castanyes del foc!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

Ens endinsem en la vida de Frida Kahlo

ART

Frida Kahlo, pintar per viure

Potser n’heu sentit a parlar alguna vegada, perquè és una de les pintores més famoses del món. La pobra Frida va tenir molt mala sort, però va alleujar una mica el seu patiment creant uns quadres genials.

Il·lustracions: Patri de Pedro

petit45aunir

CÒMIC / AUNIR

Valenta com poques!

La guerrera núbia Shanakhabale ha passat la prova de l’Aunir, i està molt intrigada per conèixer més detalls sobre els seus companys de lluita. Aquesta noia té les idees molt clares!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit45microscopi

CIÈNCIA

Un nou món microscòpic

L’invent del microscopi va revelar l’existència d’una pila d’éssers diminuts que ningú no s’imaginava que existien... Veniu a conèixer l'Anton van Leeuwenhoek, una de les primeres persones que els va veure!

Il·lustracions: Ángel Svoboda

petit45jovessapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

El poder del foc

El nostre amic prehistòric ens explica tots els avantatges que va suposar la domesticació del foc per als nostres avantpassats...

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit45oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Remeis indis

El general Custer té problemes per anar de ventre, i demana ajuda a en Tunweya. Aquest li explica dos remeis: un que funciona lentament, i un altre que té un efecte immediat...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer