Revista

petit73portada
Petit SÀPIENS núm. 73. Desembre 2023

Quina por!

Personatges terrorífics d'arreu del món

En aquest número
petit73monstres

DOSSIER

Monstres del món

Totes les cultures del planeta tenen els seus monstres, criatures fantàstiques que causen destrucció i turmenten les seves víctimes. Us convidem a fer un viatge terrorífic, des dels castells de Transsilvània fins als rius del Japó, passant per les sabanes africanes i els boscos de l'Amèrica del Nord. Aneu alerta: aquestes pàgines estan plenes de criatures esgarrifoses que us volen enxampar!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Ángel Svoboda

petit73horazero

CÒMIC / HORA ZERO

El terror dels aiguamolls

Un caçador furtiu, en Matxet, viatja a la rodalia de Castelló d'Empúries l'any 1874, en plena guerra carlina. Vol capturar un ésser llegendari que viu a les llacunes, el Bruel. Per sort, l'Uma i en Philipe estan llestos per aturar-li els peus...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit73nina

JOGUINES

Les nines a l'antiga Roma

Viatgem a Tàrraco per descobrir la joguina més meravellosa que s'ha descobert mai en una excavació arqueològica a casa nostra, i per conèixer com es divertien els nens –i sobretot les nenes– fa més de dos mil anys.

Il·lustracions: Armand

petit73aunir

CÒMIC / AUNIR

Un atac sorpresa

El pretor del campament romà interroga el comerciant que havia estat segrestat. Però mentre prepara una expedició de càstig contra els rebels de l'Aunir, els seus guàrdies l'avisen d'una cosa inesperada...

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit73tapies

ART

Antoni Tàpies, l'artista inquiet

Aviat farà cent anys que va néixer aquest creador universal, que va meditar amb els pinzells i va contribuir a revolucionar l'art contemporani. Mai no va deixar d'experimentar amb nous materials i amb noves formes d'expressió!

Il·lustracions: Elena Val

petit73jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Un bon ensurt

El nostre amic prehistòric i el seu mico inseparable també volen passar-s'ho de por... però en les ombres res no és el que sembla!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit73habilis

HABILIS

Els secrets de la realitat augmentada

Aquest mes, fem un cop d'ull a les possibilitats d'aquesta tecnologia per aprendre coses noves d'una manera molt visual. Ja veureu que és una eina molt potent!

Text: Sònia Casas

petit73oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Hora de fer un traguet

La caravana de dones arriba a un fort i fa una aturada per descansar una mica. La Maureen visita la cantina, i té una conversa ben curiosa amb un cambrer poca-solta.

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer