Revista

petit70portada
Petit SÀPIENS núm. 70. Agost 2023

Els primers pobladors d'Austràlia

En aquest número
petit70australia

DOSSIER

Els aborígens australians

Ara fa uns 50.000 anys, els primers homes i dones van arribar per mar al gran continent austral i es van adaptar perfectament a una gran varietat d'entorns naturals. Allà van fer néixer una manera riquíssima de veure el món, plena de llegendes fantàstiques: és la cultura viva més antiga del planeta!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Javigaar

petit70horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Warlugulong

Aquest mes coneixerem una nova malvada perillosa. Es diu Marsupiala, i ha viatjat al passat per robar un quadre d'un aborigen australià que serà molt valuós anys després! Però, per sort, l'Uma i en Philippe estan a l'aguait per impedir-ho...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit70termes

ANTIGA ROMA

Un bany a les termes

Els antics romans estaven convençuts que banyar-se sovint era fonamental per tenir bona salut. I, com que la majoria de gent no ho podia fer a casa, van inventar-se els banys públics... amb aigua calenta! Anem a fer-hi un capbussó?

Il·lustracions: Maribel Carod

petit70aunir

CÒMIC / AUNIR

Com més serem, més riurem

Quan el comerciant ric arriba al campament romà amb l'iber que l'ha ajudat a fugir dels seus segrestadors, es troba a les portes amb en Cessiòneles, el cap del poblat de l'Aunir, que també vol veure el pretor.

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit70gelat

CUINA

La història dels gelats

Segur que no us imagineu l'estiu sense un cucurutxo del vostre gust favorit, oi? Fem un recorregut ple de sorpreses per descobrir la història mil·lenària d'aquesta llepolia, des de Mesopotàmia fins a l'actualitat!

Il·lustracions: Sébastien Restrepo

petit70jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Una visita inesperada

Com ja sabeu, el nostre amic prehistòric té una mata de cabells impressionant. Però, alerta, que de vegades això pot ser un bon problema!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit70harpia

NATURA

Un ocell fabulós

L'harpia grossa és el rapinyaire més poderós del continent americà, i una de les àguiles més grans que existeixen. Viatgem a les selves plujoses per conèixer tots els seus secrets!
petit70oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Cap a la llibertat

La caravana de dones avança cap a l'oest sense problemes, i la Maureen està encuriosida per saber a quina gran ciutat es dirigeixen. Però resulta que de les grans ciutats en fugen, i el seu destí és força sorprenent...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer