Revista

portada petit35
Petit SÀPIENS núm. 35. Setembre 2020

Newton i el misteri de la gravetat

En aquest número
Petit35Newton

DOSSIER

Isaac Newton, quin crac!

Us presentem una de les ments més brillants de la història de la humanitat. Aquest científic anglès va dedicar tota la vida a resoldre els enigmes de la natura i va aconseguir uns èxits espatarrants. Va inventar una nova branca de les matemàtiques, va estudiar a fons la naturalesa de la llum i va demostrar les lleis naturals que governen els moviments de la Terra i dels objectes celestes.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: David Lyttleton

Petit35ComicNewton

CÒMIC

El misteri de la gravetat

Isaac Newton va néixer fa 377 anys, en una època de grans canvis per a la ciència. Des de ben petit, l'Isaac va voler entendre com funcionava el món, i es va passar tota la vida estudiant i resolent problemes de física i de matemàtiques. Els seus pensaments l'absorbien tant que sovint s'oblidava de menjar i de dormir!

Guió i dibuixos de Jordi Bayarri

Petit35Titanic

SEGLE XX

El desastre del 'Titanic'

Era el vaixell de passatgers més gran, modern i luxós del món. Però el viatge d'inauguració, ara fa 108 anys, va acabar molt malament. Us descobrim els detalls d'una de les pitjors tragèdies marítimes de tots els temps.

Il·lustracions: Albert Pinilla

Petit35Personatge

EL PERSONATGE CURIÓS

Violet Jessop

Aquesta noia va tenir la mala sort de viatjar en tres vaixells que van naufragar, però sempre se'n va sortir. Amb raó li deien senyoreta inenfonsable!
Petit35Senet

ANTIC EGIPTE

El senet

Voleu conèixer el joc de taula més antic del món? Els egipcis ja hi jugaven fa 5.100 anys! Us n'expliquem les regles perquè hi pugueu fer una partida.

Il·lustracions: Marta Moreno

Petit35Aunir

CÒMIC / AUNIR

Identitat secreta

Aquest mes acompanyem l'Aunir i el seu grup de guerrillers per un passadís ocult que els porta a casa seva. I descobrim el secret més ben guardat d'Irureles!

Guió i dibuix: David Parcerisa

Petit35Llibres

LLIBRES

Novetats per fer volar la imaginació

Us presentem catorze llibres genials i quatre guies de natura magníficament il·lustrades que acaben d'arribar a les llibreries. Passareu un estiu ben distret!
Petit35Oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

El lector sorpresa

La llibreria ambulant ha arribat a les grans planures de l'oest americà. Quin dels habitants del fort creieu que voldrà comprar algun llibre?

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer