Revista

petit51portada
Petit SÀPIENS núm. 51. Gener 2022

Nelson Mandela, la lluita per la llibertat

En aquest número
petit51mandela

DOSSIER

Nelson Mandela

El racisme és una de les vergonyes més grans de la història de la humanitat. Un dels casos més horribles va passar a Sud-àfrica, on hi havia unes lleis molt bèsties. El nostre protagonista d’aquest mes es va revoltar contra tanta injustícia. No li va ser gens fàcil i va haver de patir molt, però, gràcies a la seva lluita, les coses van canviar!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Elena Val

petit51horazero

CÒMIC / HORA ZERO

El llibre de Mandela

En Xiclet vol robar un dels llibres favorits de Nelson Mandela de la seva cel·la, aprofitant les seves increïbles habilitats..., però no compta que s’haurà d’enfrontar a l’Uma i en Philippe!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit51ramayana

ANTIGA ÍNDIA

El príncep Rama contra els dimonis

El Ramayana és un dels poemes més antics de la humanitat. El van escriure fa 2.600 anys a l’Índia, i explica la història d’un heroi que es va haver d’enfrontar amb un munt d’aventures –i de monstres!– per salvar la seva estimada.

Il·lustracions: Dani Maiz

petit51aunir

CÒMIC / AUNIR

El maldecap del cap

Al poblat iber d’Otoke-Ildir hi ha reunió del consell, i el cap no està gaire content amb la presència de l’Aunir i la seva dèria de combatre els romans... Ja us podeu pensar què li contesta, la guerrillera!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit51icra

PREHISTÒRIA

Un taller de dinosaures

En una petita rebotiga de Vic, dues germanes apassionades per la natura, l’art i la història es dediquen a crear escultures fantàstiques d’animals extingits. Veniu a veure com ho fan!
petit51jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Ritme natural

El jove Sàpiens i el seu inseparable amic mico no tenen cap telèfon intel·ligent per escoltar música... però ja veureu que no els fa cap falta!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit51oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Un jardiner molt bèstia

En Tunweya i la Maureen comenten meravellats l’afició que mostra el coronel Custer per cuidar les roses del seu jardí. Però resulta que aquest passatemps no és gaire innocent!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer