Revista

portada petit28
Petit SÀPIENS núm. 28. Febrer 2020

El misteri de les piràmides

Un viatge a l'antic Egipte

En aquest número
EgiptePetitSapiens28

DOSSIER

El misteri de les piràmides

Fa 4.600 anys, el faraó Djoser va ser enterrat a la primera piràmide de la història. A partir de llavors, molts reis egipcis també van triar fer-se la tomba d’aquella manera tan espectacular. Els monuments es van fer cada vegada més grandiosos i perfectes! Us expliquem quines eren les creences dels antics egipcis sobre la mort i la vida al més-enllà.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Giselfust

HoraZeroPetitSapiens28

CÒMIC / HORA ZERO

Princeseta amb males puces

En Gamer vol robar les joguines a la princesa egípcia Hatxepsut, però acabarà en una situació força delicada. Per sort, els agents d'Hora Zero estan a l'aguait, i aconseguiran salvar-li la vida!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

BeethovenPetitSapiens28

MÚSICA

Beethoven, el geni que va canviar la música

Ludwig van Beethoven va néixer a Alemanya ara fa exactament 250 anys. Malgrat que es va quedar sord quan començava a ser una estrella, no va parar de compondre i es va convertir en un dels primers 'influencers' de la història!

Il·lustracions: César Barceló

NinjaPetitSapiens28

EDAT MITJANA

Ninja! Guerrers a l’ombra

Aquests guerrers japonesos actuaven en secret per no ser descoberts. Eren astuts, forts i atrevits. Però la seva millor arma era la paciència... i els trucs per distreure l’enemic!

Il·lustracions: Germán Torres

HistoriaCadaverPetitSapiens28

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Federico García Lorca

Aquest mes, en Bú i l'Ag assisteixen a un recital de poesia molt especial... fins que arriba la guàrdia civil del cementiri!

Guió i dibuix: Trepax

OrangutanPetitSapiens28

NATURA

L'orangutan, el guardià de la selva

Aquests grans simis són parents propers nostres, però ara corren perill de desaparèixer perquè els humans destruïm les selves on viuen... Veniu a conèixer-los!
AgendaPetitSapiens28

AGENDA

Descobertes per viure la història

Us proposem nou activitats per gaudir amb tota la família: visites molt especials al Museu d'Història de Catalunya, al Museu Arqueològic de Tarragona i al Museu de la Música de Barcelona.
OglalaPetitSapiens28

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Respecteu els arbres

El general Custer està entestat a tallar un gran roure que li tapa les vistes de casa seva, però l'indi Tunweya intenta avisar-lo que no és gaire bona idea...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer