Revista

petit66portada
Petit SÀPIENS núm. 66. Abril 2023

La màgia dels llibres

En aquest número
petit66llibres

DOSSIER

La màgia dels llibres

Sabíeu que els nens i les nenes sou els que més llegiu del país? Doncs sí, en podeu estar ben cofois, perquè devoreu molts més llibres que els adults! Però això és una novetat prou recent. Al llarg de la història, els autors i els editors no havien pensat gaire en vosaltres... Aquest mes us convidem a descobrir algunes de les primeres històries de la literatura infantil i juvenil, i també algunes altres que van captivar el món sencer amb els seus personatges meravellosos. Visca la imaginació, i llarga vida als llibres!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Eva Palomar

petit66horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Vet aquí un gos, vet aquí un gat...

En Jim Fluencer ha tingut una idea malèfica per petar-ho al seu canal de Twitch: vol segrestar la rondallaire que explicava contes tradicionals als germans Grimm! Per sort, l'Uma i en Philippe estan a l'aguait i no estan disposats a permetre que se surti amb la seva...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit66terratremols

CIÈNCIA

Per què hi ha terratrèmols?

Encara que normalment no ens n'adonem, vivim sobre un gran trencaclosques d'enormes blocs de roca que es mouen constantment! Fem un viatge a l'interior de la Terra per entendre els moviments sísmics que la sacsegen.

Il·lustracions: Daniel Castiñeiras

petit66aunir

CÒMIC / AUNIR

Traieu-nos d'aquí!

L'Aunir i l'Irureles, atrapades al campament romà, aconsegueixen enviar una nota a la resta de la colla que els esperen a fora, encapçalats per la Shanakhabale... Podran escapar-se?

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit66musashi

EDAT MITJANA

El guerrer invencible

Al Japó feudal, un samurai solitari es va dedicar a vagar pel país buscant nous reptes. Es va fer cada vegada més fort... i ningú no el va poder derrotar! Descobriu la vida llegendària de Miyamoto Musashi, i el duel més impressionant que va guanyar.

Il·lustracions: Tomás Aranda

petit66adn

HABILIS

Els secrets de l'ADN

Dins de cada cèl·lula del nostre cos hi ha un codi. Està guardat dins d'un filament microscòpic deu mil vegades més fi que un cabell, però conté totes les instruccions per fer-nos tal com som. Voleu aprendre a extreure l'ADN d'un tomàquet a casa vostra?

Text: Sònia Casas

petit66oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Bufar i fer ampolles

La Maureen està preocupada. Pensa que el nou pla d'acció del seu pare, el general Custer, pot ser un desastre per a la tribu dels Oglala. Però en Tunweya la tranquil·litza ràpidament...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer