Revista

petit59portada
Petit SÀPIENS núm. 59. Setembre 2022

Louis Pasteur, la batalla contra els microbis

En aquest número
petit59pasteur

DOSSIER

Louis Pasteur, la batalla contra els microbis

Aquest científic no va parar mai d'investigar, i així va ajudar a solucionar tota mena de problemes. Va idear des de mètodes per conservar millor els aliments fins a vacunes per fer front a les malalties infeccioses.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Bernat Velo

petit59comicpasteur

CÒMIC

La revolució microbiana

La vida de Pasteur va fer força girs inesperats. En aquest còmic veureu com va treballar sempre de manera ordenada i constant. Però no li feia por cometre errors, i tenia una curiositat enorme. Gràcies a això, quan al laboratori passava alguna cosa inesperada, la seva ment estava a punt per treure'n l’entrellat!

Guió i dibuixos: Jordi Bayarri

petit59wangari

ECOLOGIA

La mare dels arbres

Coneixeu la Wangari Maathai? Aquesta dona africana, plena d'esperança, va posar en marxa un moviment extraordinari per salvar els boscos del seu país, Kenya. Fins ara ja han plantat més de cinquanta-un milions d'arbres, i a ella li van concedir el Premi Nobel de la Pau!

Il·lustracions: Neruuu Matastik

petit59aunir

CÒMIC / AUNIR

La trampa es tanca

Els romans revelen el seu autèntic pla: han convidat els ibers al seu campament per atrapar-los tots de cop, i volen que els lliurin l'Aunir! Els companys de la colla s'ho miren des de lluny, i esperen que la seva líder els faci un senyal.

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit59asteques

AMÈRICA PRECOLOMBINA

L'escola dels asteques

En aquest antic imperi americà que es va expandir amb força a l'actual Mèxic, els nens i les nenes rebien una educació una mica especial. Ja veureu quina era l'assignatura estrella!

Il·lustracions: Marc Brocal

petit59jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Fem un partit?

El noi prehistòric més esbojarrat acaba d'inventar un joc nou amb el seu amic inseparable... però ara hauran de resoldre un problema inesperat!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit59agenda

AGENDA

Activitats en família!

Us presentem tres propostes genials perquè gaudiu del vostre temps lliure: un festival de música adaptat per als més joves de casa, una exposició sobre el Sol amb moltes experiències interactives, i una mostra per aprendre més coses sobre les malalties infeccioses.
petit59oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Qui és l'estranger?

En Tunweya es troba un guia turístic que li ofereix un recorregut per San Francisco, i tots dos tenen una conversa interessant que deixa l'home bocabadat...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer