Revista

petit49portada
Petit SÀPIENS núm. 49. Novembre 2021

Legionaris romans

En aquest número
petit49legionaris

DOSSIER

Legionaris romans

Al llarg dels seus mil anys d’història, l’antiga Roma va estar gairebé sempre en guerra contra uns o altres. És clar, voler dominar totes les ribes de la Mediterrània no sortia gratis! Per això els romans van necessitar un exèrcit gran i ben entrenat. En aquest número us expliquem tots els ets i uts de la duríssima vida dels legionaris!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: David Lyttleton

petit49horazero

CÒMIC / HORA ZERO

L’illa del druida

En Mansllargues ha viatjat fins a l’illa gal·lesa de Mona, en temps de l’Imperi romà. S’ha disfressat de legionari i vol robar la falç d’or del gran druida Brenan. Sort que l’Uma i en Philippe estan a l’aguait!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit49hadid

ART

La maga de les corbes

Zaha Hadid va ser una arquitecta iraquiana que ho va tenir tres vegades difícil, perquè era dona, àrab i immigrant. Però no va deixar mai de somiar, i els edificis únics que va dissenyar per tot el món van revolucionar l’art de la construcció!

Il·lustracions: Paula Estévez

petit49aunir

CÒMIC / AUNIR

Quin dilema!

Els caps ibers del poblat laietà de Baitolo estan preocupats. Els romans els amenacen amb trencar la pau si el grup de l’Aunir no para de fer atacs...

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit49flores

PREHISTÒRIA

L’home de Flores

En una cova d'una petita illa d’Indonèsia, els arqueòlegs van fer una troballa prehistòrica que mai ningú no s’hauria esperat: una nova espècie d’homínids... força baixets!

Il·lustracions: Julius Klemm

petit49jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Moda prehistòrica

El nostre amic fa una repassada de les diverses maneres que tenien els nostres avantpassats de tapar-se una mica.

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit49picot

NATURA

El picot

Amb un bec superresistent, aquest ocell és capaç de trepar els arbres de la fusta més dura. Així fa el seu niu i també busca larves d’insecte, la seva llaminadura preferida!
petit49oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Qui és més ingenu?

El tinent coronel Custer està molt orgullós del seu país, que acaba de comprar Alaska al Govern de Rússia. Ell està convençut que l’home blanc és més espavilat que els pobles indígenes... però en Tunweya li fa veure que potser s’equivoca!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer