Revista

petit60portada
Petit SÀPIENS núm. 60. Octubre 2022

Joana d'Arc, una lluitadora de llegenda

En aquest número
petit60joanaarc

DOSSIER

Joana d'Arc, una lluitadora de llegenda

En plena edat mitjana, una noia valenta i decidida va pensar que la guerra que destrossava França s’havia d’acabar. Només tenia disset anys, però no va dubtar a passar a l’acció, i va deixar tothom ben bocabadat... tant els amics com els enemics!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Eleonor is Drawing

petit60horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Les veus i l'espasa

En Jim Fluencer ha viatjat a l’edat mitjana per robar l’espasa de la Joana d’Arc, però l’Uma i en Philippe no estan disposats a permetre que se surti amb la seva. El youtuber els desafia a una lluita ben especial, però el final no és el que s’esperava...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit60cardona

EXPLORACIÓ

Una vida plena d'aventures

Veneçuela té una gran extensió de selva, i és tan espessa que durant molt de temps els límits del país no es coneixien bé. Sabeu qui va ajudar a marcar-los? En Fèlix Cardona, un explorador català que va fer una descoberta extraordinària!

Text: Joan de Déu Prats / Il·lustracions: Namibia Coronado

petit60ibers

ACTIVITATS

No us perdeu el cap de setmana ibèric!

Els ibers van ser una societat força avançada: tenien ciutats, pobles i grans fortaleses, i comerciaven amb fenicis, grecs i romans. A casa nostra, van deixar un llegat fabulós que encara avui podeu visitar... de la manera més divertida possible!
petit60go

ORIENT ANTIC

El go, un joc mil·lenari

Us presentem un dels jocs de tauler més antics de la humanitat. A la Xina hi juguen des de fa 2.500 anys, i després va enamorar també els coreans, els japonesos i els tibetans. Us expliquem com s’hi juga: animeu-vos a fer una partideta, ja veureu que és un exercici mental de primera!

Il·lustracions: Ruth2m

petit60jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Quin ritme!

El nostre amic prehistòric sut a fer un volt per la natura, i li entren ganes d’investigar els diferents sorolls que fan les coses que es troba pel camí. Ja veureu quina pensada ha tingut!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit60gorgonia

NATURA

La gorgònia vermella

Potser us sembla que té aspecte de planta, però aquest habitant del fons marí és un animal! Bé, en realitat és una pila d’animals... Cada gorgònia és com una casa de veïns, perquè sorgeix de la unió de molts membres diminuts de la mateixa espècie.
petit60oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Un turista molt especial

En Tunweya es prepara per marxar de San Francisco, i el recepcionista de l’hotel vol saber si ha gaudit de la seva visita a les principals atraccions turístiques de la ciutat. La resposta que li dona el deixa ben parat!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer