Revista

petit43portada
Petit SÀPIENS núm. 43. Maig 2021

Indis de mar i bosc

En aquest número
petit43indis

DOSSIER

Indis de mar i bosc

Les costes escarpades del nord-oest d’Amèrica són la llar ancestral d’una pila de tribus índies que fins a l’arribada de l’home blanc vivien en gran harmonia amb l’entorn. Eren uns mariners excel·lents, sabien aprofitar tots els recursos que els oferia la natura i feien unes cerimònies impressionants. Veniu a conèixer els seus costums!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Javier Andrada

petit43horazero

CÒMIC / HORA ZERO

A prop del riu, no hi facis el niu

El guerrer espacial Talos vol aconseguir una nova peça per a la seva col·lecció d'armes històriques i ha atacat un campament dels indis wasco. Per sort, els agents d'Hora Zero estan a l'aguait.

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit43santasofia

ARQUITECTURA

Santa Sofia, una església impressionant

Us convidem a fer una visita a una de les obres mestres de l’arquitectura de tots els temps: aquesta basílica d'Istanbul meravella els seus visitants des de fa gairebé 1.500 anys!

Il·lustracions: Daniel Garcia

petit43aunir

CÒMIC / AUNIR

La unió fa la força?

En Lauribas i en Borseles volen convèncer la Bakunim i els seus guerrers d'unir-se a la colla de l'Aunir..., però sembla que aquests ibers són força independents!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit43turing

CIÈNCIA

La ment genial d'Alan Turing

En plena Segona Guerra Mundial, els soldats alemanys feien servir una màquina secreta per passar-se missatges en codi..., però un crac anglès de les matemàtiques va aconseguir hackejar-la!
petit43zombis

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Benjamin Franklin

Un personatge estrafolari fa experiments estranys al cementiri amb un estel volador. En Bú i l'Ag li volen prendre el pèl, però com sempre acaben una mica escaldats...

Guió i dibuix: Trepax

petit43tigre

NATURA

El tigre

És un depredador magnífic, però ara està greument amenaçat. Descobrim tots els secrets del felí més gran que hi ha al món!
petit43oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Un nom adient

En Tunweya està pensant quin nom pot posar-li al seu nou amic, un gosset de la praderia. La visita impertinent del general Custer li dóna una idea immillorable...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer