Revista

petit50portada
Petit SÀPIENS núm. 50. Desembre 2021

La increïble volta al món de Jeanne Baret

En aquest número
petit50baret

DOSSIER

Les aventures de Jeanne Baret

La Jeanne va néixer en la classe més baixa de la pagesia francesa, però era curiosa i espavilada com poques. Quan va tenir l’oportunitat de fer la volta al món en vaixell, no s’ho va pensar dues vegades! Va desafiar les lleis nàutiques de l’època i va ser una pionera de la investigació científica, tot i que la seva contribució no va ser reconeguda fins fa ben poc... Veniu a conèixer les seves aventures!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Montse Galbany

petit50horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Mariner o marinera?

La ‘influencer’ Glamurosa Lluentina ha tingut la brillant idea de suplantar Jeanne Baret en el seu viatge al voltant del món. Però els agents d’Hora Zero estan a l’aguait, per impedir que aquesta pesada modifiqui el passat...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit50llibres

NOVETAT EDITORIAL

Els llibres del Petit Sàpiens

Ja tenim aquí els dos primers volums d’una col·lecció de llibres il·lustrats que no us podeu perdre: us presentem la vida del rei Jaume I i de Valentina Tereixkova, la primera astronauta!
petit50futbol

ESPORT

Jugar a pilota a l’edat mitjana

A l’edat mitjana, els jocs de pilota eren molt populars, però també molt bèsties... perquè hi participaven pobles sencers i s’hi valia tot!

Il·lustracions: Sergi Solans

petit50aunir

CÒMIC / AUNIR

Els avantatges de Roma

El ric comerciant que ha segrestat la colla de l’Aunir els explica que no és romà, sinó indiget... i els convida a canviar-se de bàndol! Ja us deveu pensar què li contestarà la guerrillera, oi?

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit50minoics

MÓN ANTIC

Els minoics, una cultura sorprenent

Aquesta civilització va ser una de les primeres d’Europa. Va florir a l’illa grega de Creta a l’edat del bronze i, gràcies a la seva traça com a navegants, van comerciar per molts racons de la Mediterrània. I també van bastir uns palaus al·lucinants!

Il·lustracions: Josep Salvia

petit50jovesap

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

On ets, amic?

No hi ha manera que el mico trobi el jove sàpiens en cap vinyeta... On es deu haver ficat?

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit50oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Qui ensinistra qui?

En Tunweya té molta traça amb els animals i, per això, el tinent coronel Custer li demana ajut per ensinistrar el seu gosset..., però la resposta de l’indi, com sempre, no és la que s’esperava!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer