Revista

petit46portada
Petit SÀPIENS núm. 46. Agost 2021

Històries olímpiques

En aquest número
petit46jocsolimpics

DOSSIER

Històries olímpiques

El baró Pierre de Coubertin tenia una dèria: afavorir la germanor entre tots els pobles del món a través de l’esport. Des que es van celebrar els primers Jocs Olímpics moderns, ara fa 125 anys, hi ha hagut molts moments brillants. Us oferim un recull d’històries inspiradores protagonitzades per dones i homes que no es van rendir mai!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Javigaar

petit46horazero

CÒMIC / HORA ZERO

La raqueta olímpica

Sigmund Hyde i Etta James han viatjat en el temps als Jocs Olímpics del 1900 a París. Volen robar la raqueta de la que va ser la primera dona a guanyar una medalla d'or individual, la tennista Charlotte Cooper. Sort que els agents d'Hora Zero, l'Uma i el Philippe, estan a l'aguait com sempre!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit46otzi

PREHISTÒRIA

Ötzi, l'home del gel

El descobriment d’una mòmia de fa 5.300 anys en una glacera dels Alps, perfectament conservada pel gel, ens ha donat moltes pistes de com era la vida en aquell temps. Veniu a conèixer l’Ötzi!

Il·lustracions: ICRA Art

petit46aunir

CÒMIC / AUNIR

Amb qui em jugo les garrofes?

La Shanakhabale segueix interrogant l’Aunir sense descans. Vol saber-ho tot sobre la resta de les seves companyes de colla!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit46torrelondres

EDAT MITJANA

La Torre de Londres

És un dels castells medievals més impressionants del món sencer. Us convidem a visitar l’interior dels seus murs, que guarden un gran tresor... i una pila de llegendes terrorífiques!

Il·lustracions: Eleonor is Drawing

petit46jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Un món nou

Al jove sàpiens i el seu amic se’ls ha girat feina: han de posar nom a totes les coses que van descobrint al seu voltant!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit46oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Molta feina per no res

El regiment del general Custer està atrafegat instal·lant una línia de telègraf a través de les grans praderies de l'Oest americà. Però en Tunweya no acaba de veure clar que sigui un invent gaire necessari...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer