Revista

portada petit42
Petit SÀPIENS núm. 42. Abril 2021

La història dels llibres

En aquest número
petit42llibres

DOSSIER

La història dels llibres

L’escriptura és una de les invencions més importants de la humanitat. Amb aquesta eina podem emmagatzemar i transmetre coneixement a través del temps i de l’espai, més enllà de la nostra època... Moltes de les coses que sabem dels pobles antics provenen dels seus escrits!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Maria Picassó

petit42horazero

CÒMIC / HORA ZERO

El col·leccionista de llibres

Aquest mes els agents d'Hora Zero viatgen a casa de l'escriptor Joan Perucho, a la Barcelona dels anys seixanta. La bruixa Morgana d'Esglai vol robar-li un llibre que tot just acaba de comprar... ple de conjurs per convocar criatures d'altres dimensions!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit42estrelles

ESPAI

El cicle vital de les estrelles

Les estrelles que veiem brillar al cel nocturn són boles de gas gegants que desprenen escalfor i llum. Gràcies a telescopis espacials força potents, cada vegada en sabem més coses. Us expliquem com neixen... i com moren!

Il·lustracions: GuiBo

petit42aunir

CÒMIC / AUNIR

Companys de lluita?

En Borseles i en Lauribas caminen pel bosc quan es troben una colla d'ibers que també s'enfronten als romans. La noia que els dirigeix sembla un gran fitxatge per al seu grup de rebels!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit42annie

AVENTURA

La volta al món amb bicicleta!

Fa més de cent anys, una noia valenta va decidir que faria un bon viatge pedalant sobre dues rodes. Es deia Annie Cohen, i les seves aventures van deixar tothom astorat!

Il·lustracions: Giselfust

petit42zombis

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Murasaki Shikibu

En Bú i l'Ag coneixen aquesta escriptora japonesa, que va viure a la cort de l'emperador fa més de mil anys... i també un monstre terrorífic que endrapa trapelles!

Guió i dibuix: Trepax

petit42ratpenat

NATURA

El rei de l'aire nocturn

Ja sabeu que els ratpenats són uns animalons perfectament adaptats a moure’s sense gaire llum. Us presentem el ratpenat d’aigua, que només viu prop de rius, llacs i estanys!
petit42indis

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

La xocolata, quin gran invent!

El general Custer es pensa que la xocolata és cosa dels europeus, però s'equivoca una vegada més. Sort que l'indi Tunweya li explica la veritat!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer