Revista

petit41 portada
Petit SÀPIENS núm. 41. Març 2021

Hipàcia, la gran sàvia de l'antiguitat

En aquest número
petit41 hipacia

DOSSIER

Hipàcia d'Alexandria

En temps de l’imperi romà va viure a Egipte una noia amb un talent extraordinari per a l’estudi. La Hipàcia es va apassionar per les matemàtiques, l’astronomia i la filosofia. Tant, que de gran va esdevenir una mestra reconeguda per la seva saviesa. Eren molts els que volien aprendre a pensar amb ella!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Èlia Meraki

petit41 hipacia comic

CÒMIC

La veritat en les matemàtiques

Hipàcia va néixer en una època de molts canvis. Com que tenia fama de sàvia i ganes d’ajudar a fer un món millor, els governants d’Alexandria li demanaven consell sovint. Però no tothom la veia amb bons ulls: també hi havia gent que creia que estava del tot equivocada!

Guió i dibuixos de Jordi Bayarri

petit41 everest

AVENTURA

Passió per la muntanya

En la seva primera excursió escolar a la natura, la Junko Tabei es va enamorar de les muntanyes. Anys després va ser la primera dona a coronar l’Everest, i també a escalar el cim més alt de cada continent!

Il·lustracions: Laufer

petit41 aunir

CÒMIC / AUNIR

Una nova voluntària

Aquest mes la Bilòsbim rep una demostració de força: queda clar que la Shanakhabale no està per orgues! Segur que serà una incorporació molt benvinguda a la colla de l'Aunir...

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit41 christinepisan

EDAT MITJANA

Una estrella de les lletres

Christine de Pisan va ser la primera dona de l’Europa medieval que es va guanyar la vida amb els seus llibres... i va defensar sempre la necessitat d’educar les noies igual que els nois!

Il·lustracions: Elena Val

petit41 zombis

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Rosa Sensat

En Bú i l'Ag van al bosc prop del cementiri perquè volen fer campana, però allà es troben una mestra força especial. Què creieu que passarà?

Guió i dibuix: Trepax

petit41 natura

NATURA

Femelles al poder!

Us presentem set espècies animals on les matriarques són el pal de paller de les comunitats: hi trobareu abelles reines, lleones que cacen en equip i orques que crien sempre juntes!
petit41 oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

La lluita per la igualtat

El general Custer troba estrany que les dones del seu temps es manifestin per aconseguir el dret de votar. La seva filla i l'indi Tunweya ho veuen força diferent...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer