Revista

petit63portada
Petit SÀPIENS núm. 63. Gener 2023

Gandhi, el guerrer pacífic

En aquest número
petit63gandhi

DOSSIER

Gandhi, una vida dedicada a lluitar per la justícia

Aconseguir la independència d'un país contra un imperi molt poderós no és una tasca gens fàcil. Però fer-ho de manera completament pacífica és una gesta encara més extraordinària! Repassem la vida d'aquest líder indi que, sense tenir mai gens de poder, va aconseguir liderar milions de persones cap a la llibertat.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Dani Jiménez

petit63horazero

CÒMIC / HORA ZERO

El puré de fesols

Gandhi ha començat una vaga de fam a la presó, i els britànics que l'han engarjolat estan molt preocupats. Aleshores apareix l'alquimista Pere Celsius des del futur, amb una solució inesperada per fer menjar el savi indi. Per sort, l'Uma i en Philippe estan a l'aguait i no estan disposats a permetre que se surti amb la seva...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit63cambria

CIÈNCIA

La gran explosió de vida

Gràcies als fòssils, els científics han descobert que fa 530 milions d'anys van aparèixer al nostre planeta una pila d'animals nous. Us convidem a conèixer les bestioles estranyíssimes que vivien als oceans durant el període cambrià!

Il·lustracions: Marc González

petit63aunir

CÒMIC / AUNIR

Per on se surt?

L'Aunir i l'Irureles es troben atrapades al campament romà, i comencen a empescar-se la manera per escapar-se i reunir-se amb la resta de la colla que els esperen a fora, encapçalats per la Shanakhabale.

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit63ballet

ART

La història del ballet

És la dansa més refinada, i també la més tècnica. Fem un viatge de cinc-cents anys per veure com va néixer i com va evolucionar aquest art. I, si voleu practicar una mica, també us n'expliquem les cinc postures bàsiques!

Il·lustracions: Marta R. Gustems

petit63jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Bones festes!

Els nostres amics han anat al bosc i han fet una de les troballes més importants de la història de la humanitat. No és el foc, ni la roda, ni el telèfon mòbil... Us imagineu què pot ser?

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit63oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Un record del viatge

En Tunweya torna de San Francisco amb un gran bagul ple de regals per als membres de la seva tribu, i la Maureen queda ben parada quan descobreix el que hi ha a dins...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer