Revista

petit48portada
Petit SÀPIENS núm. 48. Octubre 2021

Galileu i els secrets de les estrelles

En aquest número
petit48galileu

DOSSIER

Galileu

Va néixer fa 457 anys, en una època plena d’invencions i descobriments. Tenia una ment ben desperta, i no va trigar gaire a posar-hi el seu granet de sorra! Amb els telescopis que va construir va mirar el cel sense descans, i les seves troballes van ajudar a capgirar tot el que es pensava fins aleshores.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Alicia Caboblanco

petit48galileucomic

CÒMIC

El missatger de les estrelles

Des de ben petit, Galileu va tenir clar que calia comprovar les coses de primera mà. Per això va fer tota mena d’experiments, per posar a prova el coneixement del seu temps. Així va descobrir coses sorprenents, i tot plegat li va portar força problemes amb les autoritats religioses...

Guió i dibuixos: Jordi Bayarri

petit48hiphop

MÚSICA

El naixement del hip-hop

L’11 d’agost de 1973, un jove discjòquei va fer un experiment amb els seus tocadiscos en una festa de barri a Nova York. Sense saber-ho, acabava d’inventar un estil que va canviar per sempre la música urbana, i que avui és el més escoltat a tot el món!

Il·lustracions: Navymuluk

petit48aunir

CÒMIC / AUNIR

Quin maldecap!

Després del segrest del ric comerciant d’Empúries per part de la colla de rebels de l’Aunir, els soldats romans estan força amoïnats!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit48inques

AMÈRICA ANTIGA

L’escola dels inques

A l’imperi més gran i poderós de l’Amèrica del Sud, l’escola era un luxe per als fills de les famílies més poderoses... i nens i nenes hi aprenien coses diferents!

Il·lustracions: Sònia Albert

petit48jovesap

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

A casa d’un amic

El jove Sàpiens ha rebut una invitació per passar la tarda en un jardí força especial!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit48ossos

NATURA

Ossos al Pirineu!

Fa vint anys gairebé havien desaparegut de la nostra serralada més alta, però, gràcies a un programa de reintroducció, aquests animals magnífics tornen a passejar-se per les valls i els boscos pirinencs!
petit48oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Regals fets a mida

En Tuneya està creant uns regals molt especials per als seus nebots. Però el general Custer no ho acaba de veure clar, perquè té unes idees una mica antiquades...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer