Revista

petitsapiens34portada
Petit SÀPIENS núm. 34. Agost 2020

L'esplendor d'Empúries

Grecs i romans a l'Empordà

En aquest número
petitsapiens34empuries

DOSSIER

L'esplendor d'Empúries. Grecs i romans a l'Empordà

Fa més de 2.500 anys, els navegants de l'antiga Grècia van arribar a les nostres costes i es van establir a l'Empordà per fer negocis. Aquella petita colònia va anar creixent i es va convertir en el mercat més important del nord-est de la península Ibèrica. Hi arribaven mercaders de totes bandes de la Mediterrània! I després van arribar els romans i hi van fer una ciutat encara més esplèndida.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Irene Pérez

petitsapiens34horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Una estàtua per al jardí

Sigmund Hyde i Etta James volen robar l'estàtua d'Asclepi, acabada de desenterrar a les excavacions d'Empúries. Sort que els agents d'Hora Zero sempre estan a l'aguait per frustrar les seves malifetes!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petitsapiens34shakespeare

ANGLATERRA ELISABETIANA

El teatre en temps de Shakespeare

Fa 400 anys, als anglesos els tornava bojos anar al teatre: era la seva diversió preferida! Veniu a conèixer el Globe, el lloc on es representaven les obres de William Shakespeare, un dels escriptors més admirats de tota la història.

Il·lustracions: Cèsar Barceló

petitsapiens34telefon

TECNOLOGIA

El telèfon, quin gran invent!

Avui, el telèfon mòbil és el dispositiu electrònic més utilitzat a tot el món. Us convidem a viatjar a la prehistòria d'aquest invent revolucionari, i us expliquem com funciona.

Il·lustracions: Pepe Serra

petitsapiens34zombis

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

L'art de Joan Miró

Al cementiri, en Bú i l'Ag visiten el taller fantàstic d'aquest artista català, famós a tot el món. Però com cada mes, en Bú n'ha de fer una de les seves...

Guió i dibuix: Trepax

petitsapiens34agenda

AGENDA

Activitats per a tota la família

Tres propostes molt engrescadores per gaudir de la cultura i el patrimoni: el Museu Marítim de Barcelona reobre les portes, la mina d'aigua del Masnou reprèn les activitats i MónNatura Delta us convida a una visita teatralitzada molt especial. No us ho perdeu!
petitsapiens34oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Anar fins a la Lluna?

El general Custer està convençut que els Estats Units d'Amèrica seran el primer país d'enviar homes a la Lluna. Ja us podeu imaginar que l'indi Tunweya no li acaba de trobar la gràcia...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer