Revista

PetitSapiens36Portada
Petit SÀPIENS núm. 36. Octubre 2020

L'esplendor d'Al-Àndalus

Un gran regne islàmic a l'edat mitjana

En aquest número
PetitSapiens36AlAndalus

DOSSIER

L'esplendor d'Al-Àndalus

A l’edat mitjana va aparèixer una nova civilització que aviat va guanyar un gran protagonisme: l’Islam. A les nostres contrades els musulmans van crear diversos regnes que durant una pila d’anys van transformar profundament les ciutats i el camp. Veniu a conèixer aquesta època fascinant!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: German Torres

PetitSapiens36HoraZero

CÒMIC / HORA ZERO

Paraules màgiques

El nebot del director d'Hora Zero té problemes amb els seus deures futuristes. Per distreure'l una mica, l'agent Philippe Lafont li explica un conte de lladres del desert... amb un final molt sorprenent!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

PetitSapiens36Goodall

NATURA

L'amiga dels ximpanzés

Jane Goodall va decidir que li agradaria molt viatjar a Àfrica per veure en directe els animals salvatges. Gràcies a la seva empenta, es va passar seixanta anys a la selva de Tanzània, i avui és l'experta mundial que coneix millor els ximpanzés!

Il·lustracions: Zinteta

PetitSapiens36Aunir

CÒMIC / AUNIR

Aniré a casa

En Borseles i en Lauribas, dos guerrillers del grup de l’Aunir, tornen cap a casa. Pel camí es troben una patrulla romana una mica despistada...

Guió i dibuix: David Parcerisa

PetitSapiens36Manga

HISTORIETES JAPONESES

L'origen del manga

Ja sabeu que als japonesos els encanten els còmics i els dibuixos animats, oi? Us presentem dotze personatges que van fer història, des d'Astro Boy a l'Arale i en Son Goku!

Il·lustracions: Ruth2m

PetitSapiens36Zombis

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Frederica Montseny

Al cementiri, l’Ag juga a futbol calavera, però en Bú fa de policia i li vol posar una multa... Sort que arriba la Frederica, una revolucionària anarquista que va ser la primera dona ministra d'Espanya, per intentar resoldre la disputa.

Guió i dibuix: Trepax

PetitSapiens36Vidocq

INCREÏBLE PERÒ CERT

Un pinxo penedit

Eugène-François Vidocq va fundar la policia francesa moderna, ara fa més de dos-cents anys. Us semblarà una bogeria, però durant molts anys havia estat... un autèntic criminal!

Text i il·lustració: Leo Antolini

PetitSapiens36Oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Maniobra de distracció

Uns exploradors informen el general Custer que han vist el campament dels oglales que persegueix. Però l'indi Tunweya li fa una bona ensarronada per salvar el seu poble...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer