Revista

PortadaPetitSapiens21
Petit SÀPIENS núm. 21. Juliol 2019

Els inques

El gran imperi de l'Amèrica del Sud

En aquest número
L'Inca era l'amo d'un gran imperi

DOSSIER

Els inques

En poc més de dos-cents anys, aquest poble sud-americà va aconseguir conquerir un imperi immens amb nou milions d’habitants. El seu rei es considerava fill del Sol, i, fins i tot un cop mort, conservava part del seu poder. Donaven menjar i beure a la seva mòmia, que participava en els consells i presidia les festes!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Albert Pinilla

HoraZeroPetitSapiens21

CÒMIC / HORA ZERO

La llama d'or

Aquest mes, el malvat Mansllargues vol robar els tresors de l'Inca. Per sort, l'Uma i el Philippe ja han pensat la manera d'aturar-la... tot i que potser els caldrà improvisar una mica! Ànims, Philippe, que et toca córrer!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

TourPetitSapiens21

ESPORTS

El primer mallot groc

D’aquí poc arrenca una nova edició del Tour de França, la cursa ciclista més important del món. I aquest any en farà 100 que al corredor que encapçala la prova li posen un mallot groc. Us expliquem la vida increïble d'Eugène Cristophe, el primer ciclista que el va dur!

Text i il·lustracions d'Albacoor

ActivitatsPatrimoniPetitSapiens21

ACTIVITATS

Aquest estiu, viu el patrimoni!

Els museus, els jaciments i els monuments del nostre país són indrets fantàstics carregats d’història. I, a més, a l’estiu s’omplen d’activitats genials. Mireu quantes propostes hi ha per gaudir en família de noves experiències i descobertes inoblidables!
HistoriaCadaaverPetitSapiens21

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Laozi, el pensador llegendari de la tradició xinesa

Aquest mes, el Bú i l'Ag reben la visita d'un vell mestre xinès molt especial que els ensenya a meditar... creieu que se'n sortiran?

Text i dibuixos de Trepax

ÓssosPetitSapiens21

NATURA

Fruita per als óssos

Els óssos bruns poden menjar de tot. Fins i tot els agraden les formigues! Però la base de la seva dieta són els brots tendres de la vegetació i els fruits. Per això ara han plantat una pila d’arbres fruiters al Pirineu. Quan creixin, els oferiran un bon tiberi!
RutesCientífiquesPetitSapiens21

ESTIU

Veniu a investigar

8 rutes científiques per als més curiosos

Us presentem vuit itineraris per descobrir en família, i al vostre ritme, la pila de secrets que amaguen les comarques gironines. Aquestes rutes són un pou de ciència!
OglalaPetitSapiens21

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

El general Custer i el gosset de les praderies

El general Custer aprèn una lliçó de respecte als éssers vius gràcies a Tunweya... creieu que li farà profit?

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer