Revista

PortadaPetitSapiens23
Petit SÀPIENS núm. 23. Setembre 2019

Els ibers

La primera civilització en terres de l'actual Catalunya

En aquest número
Il·lustració del Petit SÀPIENS número 23, dedicat als ibers (setembre 2019)

Dossier

Els ibers

Van ser la primera civilització nascuda a les actuals terres de Catalunya, gràcies a la influència de pobles més avançats que van arribar pel mar i a través dels Pirineus. Els ibers van crear una cultura sorprenent, van esdevenir grans agricultors i guerrers temuts, van construir poblats monumentals i van inventar una escriptura que encara avui és un misteri.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: David Parcerisa

HoraZeroPetitSapiens23

CÒMIC / HORA ZERO

Pel cabdell es treu el fil

En Sigmund Hyde i l'Etta James estàn ben decidits a robar els tresors dels ibers d'Ullastret. Sort que els agents d'Hora Zero sempre estan a l'aguait per frustrar les seves malifetes!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

FontsNilPetitSapiens23

Exploració

A la recerca de les fonts del Nil

Si us agraden les històries de viatges perillosos i plens de dificultats, esteu de sort. Us expliquem l’aventura de dos exploradors anglesos que van desafiar les malalties, les feres i les tribus guerreres de la jungla africana per trobar el naixement del riu Nil.

Il·lustracions: Dani Jiménez

Nushu l'extraterrestre en una de les seves aventures al Petit SÀPIENS

REALITAT AUGMENTADA

Les aventures de Nushu

Aquest mes, Nushu gairebé té un accident galàctic amb l’Estació Espacial Internacional. Ara vol aprendre-ho tot sobre l’exploració humana del cosmos. Ajudeu-lo amb el mòbil o la tauleta, ja veureu com us divertireu!
ZombisPetitSapiens23

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Johann Gutenberg

Aquest mes, en Bú i l'Ag coneixen l'inventor de la impremta, un giny meravellós que va fer arribar la cultura a molta més gent. Però aquests zombis tan trapelles només aconseguiran fer-lo enfadar!

Guió i dibuix: Trepax

TucaPetitSapiens23

Natura

El tucà

Voleu descobrir quina utilitat té el bec més exagerat de totes les espècies d’ocell? Veniu a la selva i coneixereu els secrets del tucà, el gran devorador... de fruita!
OglalesPetitSapiens23

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Una de descobriments

L'indi Tunweya demostra a la Maureen, la filla del general Custer, que en el camp dels descobriments geogràfics tot és molt relatiu...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer