Revista

petit71portada
Petit SÀPIENS núm. 71. Setembre 2023

Einstein, el poder de la curiositat

En aquest número
petit71einstein

DOSSIER

Albert Einstein

Aquest geni escabellat va ser el científic més conegut i important del segle XX. La seva teoria de la relativitat, plena de fórmules matemàtiques complicadíssimes, va obrir noves fronteres per al pensament... i ens va fer entendre l’univers d’una manera completament nova!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Lluís Farré

petit71einsteincomic

CÒMIC

Unes teories revolucionàries

Einstein va néixer el 1879 i va morir setanta-sis anys després. Ens endinsem en la seva vida i la seva ment amb aquest còmic fantàstic que arrenca quan era un nen una mica especial, i que acaba quan ja era un dels savis més respectats i admirats del planeta.

Text i dibuixos: Jordi Bayarri

petit71dahomey

ÀFRICA

Les guerreres indomables

Al regne africà de Dahomey, el rei va reclutar un exèrcit de dones que s’entrenaven a fons i lluitaven amb ferotgia. No tenien por de res, i es van guanyar el respecte dels seus enemics!

Il·lustracions: Vane Julian

petit71aunir

CÒMIC / AUNIR

Anem per feina

Per fi la colla de l’Aunir es reuneix amb la seva cap dins del campament romà de Baetulo. Aconseguiran acomplir el seu pla i sortir sense que els atrapin?

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit71machupicchu

ARQUEOLOGIA

La descoberta de Machu Picchu

L’any 1911, un camperol peruà va conduir l’explorador nord-americà Hiram Bingham fins a dalt d’una muntanya. El que va veure el va deixar sense paraules: una ciutadella inca que havia estat oblidada durant quatre-cents anys!

Il·lustracions: LaGallu

petit71jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Xops i farts de riure

Us deveu pensar que a la prehistòria no hi havia pas parcs aquàtics, oi? Doncs teniu raó. Però ara veureu que això no impedeix al nostre amic i el seu mico inseparable passar-s’ho d’allò més bé...

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit71habilis

HABILIS

Com mengen les plantes?

Us expliquem un experiment molt senzill per fer a casa i descobrir com s’ho fan les plantes per fer repartir l’aigua i els nutrients pel seu organisme. És sorprenent!

Text: Sònia Casas / Il·lustració: Getty Images

petit71licao

NATURA

El millor caçador del món

No és tan imponent com un tigre ni tan ràpid com un guepard, però el licaó és un mestre del treball en equip: poques preses s’escapen d’aquests gossos salvatges!
petit71oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Qui viu aquí?

Quan la caravana de dones passa per davant de la casa d’un vell malcarat, aquest els fa fora de mala manera. A la Maureen li sorprèn que en Tunweya no hagi dit res... però, com sempre, l’indi té una explicació molt bona!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer