Revista

portada petit26
Petit SÀPIENS núm. 26. Desembre 2019

La curiositat sense fi de Leonardo da Vinci

El geni que va fer possible una nova manera de veure el món

En aquest número
Leonardo fa experiments al seu estudi

Dossier

Leonardo da Vinci

Fa 500 anys va viure a Itàlia un geni que tenia un talent extraordinari per crear obres d’art... i també una curiositat inesgotable! Amb els seus quadres, invents i investigacions, Leonardo va ser un dels grans protagonistes del Renaixement i va fer possible una nova manera de veure el món i la humanitat.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Dani Jiménez

HoraZeroPetitSapiens26

CÒMIC / HORA ZERO

El geni de la cuina

El malvat Míster Xef vol robar les receptes de cuina de Leonardo. Per sort, els agents d'Hora Zero estan a l'aguait, i en aquesta ocasió la solució a tots els problemes caurà del cel... literalment!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

BoudiccaPetitSapiens26

HISTÒRIA ANTIGA

Boudicca, la reina que mai no es va rendir

Fa 2.000 anys, els romans eren amos i senyors de tota la Mediterrània i encara volien estendre més el seu imperi. Però a les illes Britàniques van topar amb una resistència ferotge. Una reina guerrera va encapçalar la revolta contra l’invasor...

Il·lustracions: Gisela Bombilà

NushuPetitSapiens26

REALITAT AUGMENTADA

Notícies inventades?

L’extraterrestre Nushu vol fer una broma a la R.I.T.A., el seu ordinador. Pel camí descobrirà que hi ha gent amb males intencions que fa circular notícies falses per Internet!
TexansPetitSapiens26

MODA

Qui va inventar els texans?

Fa més de 150 anys, a Califòrnia hi van trobar or, i una pila de gent s’hi va traslladar per mirar de fer fortuna. Però la feina era molt dura, i als miners se’ls trencaven els pantalons! Va ser aleshores que va néixer aquesta peça de roba que avui duu tothom...

Il·lustracions: Flor García

ZombisPetitSapiens26

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Keiko Fukuda

Aquest mes, en Bú i l'Ag coneixen la primera dona de la història que va practicar el judo, l'art marcial japonès. Quina gran idea, aprofitar la força del rival per defensar-se!

Guió i dibuix: Trepax

FraretPetitSapiens26

NATURA

El fraret

Aquests petits ocells marins que viuen al nord de l’oceà Atlàntic... us expliquem com s’han adaptat a un entorn tan dur!
AgendaPetitSapiens26

AGENDA

Descobertes per viure la història

Us proposem cinc activitats per gaudir amb tota la família aquestes festes: edificis modernistes, pessebres vivents, pistes de gel, museus plens de jocs i parcs infantils!
OglalaPetitSapiens26

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

El poder de la poesia

L'indi Tunweya aprèn anglès i gaudeix amb els versos dels poetes nord-americans... però el general Custer té unes altres aficions!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer