Revista

petit61portada
Petit SÀPIENS núm. 61. Novembre 2022

El cotxe, un invent revolucionari!

En aquest número
petit61cotxes

DOSSIER

El cotxe, un invent revolucionari!

És l’invent humà que més ha transformat la nostra cultura i el nostre entorn. Ara ens adonem que també ha creat una pila de problemes, com la contaminació de l’aire, els embussos i els accidents. Però gairebé tot el que va passar el segle passat seria inimaginable sense aquests ginys de quatre rodes. Cordeu-vos el cinturó, que arrenquem!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Javigaar

petit61horazero

CÒMIC / HORA ZERO

La fletxa de Daytona Beach

En Gregory Guiness ha viatjat a l’any 1929 per intentar evitar un rècord de velocitat automobilístic amb les seves males arts. Per sort, l’Uma i en Philippe estan a l’aguait i no estan disposats a permetre que se surti amb la seva... i també tenen un as a la màniga!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit61emocions

BENESTAR

No deixeu que les emocions us facin ballar el cap!

Segur que heu tingut algun dia en què una resposta dels pares us ha posat de mala lluna, oi? O alguna vegada en què us heu sentit fatal perquè un amic us ha parlat malament... Les emocions no ens afecten a tots igual, però poder sentir-les, entendre-les i acceptar-les ens ajuda a posar-los un límit. Així evitarem que siguin només elles les que decideixin com vivim la nostra vida!
petit61tutankamon

ARQUEOLOGIA

La gran troballa del segle XX

Ara fa exactament cent anys, l’arqueòleg anglès Howard Carter va fer una de les descobertes més importants de la història: va desenterrar el tresor impressionant del faraó Tutankamon. Ja veureu quina passada de tomba, us l’ensenyem en un desplegable espectacular!

Il·lustracions: Eva Palomar

petit61maryshelley

LITERATURA

Una creadora de por

La història del monstre Frankenstein és coneguda a tot el món. Us expliquem com va sorgir una nit de tempesta en la imaginació de Mary Shelley, una noia molt espavilada...

Il·lustracions: Guibo

petit61aunir

CÒMIC / AUNIR

Estratègies en la foscor

En Sensemenisken i en Lauribas, guerrers de la colla de l’Aunir, han localitzat el campament dels rivals que els han pres el comerciant romà que tenien segrestat... però aquest també ha preparat un nou pla de fuga!

Guió i dibuix: David Parcerisa

petit61tell

EDAT MITJANA

La llegenda de Guillem Tell

Us sona la història d’un pare que va haver de disparar una fletxa a una poma col·locada sobre el cap del seu fill? Aquesta prova tan terrible és una de les llegendes més famoses de Suïssa, i està lligada al moment en què aquest país va haver de lluitar per la seva llibertat.

Il·lustracions: Míriam Martínez

petit61jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Sessió de perruqueria

El nostre amic prehistòric té ganes de canviar d’aspecte, i busca inspiració en la natura que l’envolta. Ja veureu que fa unes quantes proves abans de decidir-se!

Guió i dibuix: Sergi Moreso

petit61formiga

NATURA

La formiga de foc

Arreu del món hi ha més de 200 espècies d’aquests insectes tan menuts. Fan només entre dos i sis mil·límetres de llarg, però als nius hi poden viure fins a 250.000 individus. Quina gentada, eh? I cal anar amb compte, perquè són força agressives... i tenen un fibló verinós!
petit61oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

El secret de les corbates

En la seva visita a la gran ciutat de San Francisco, en Tunweya ha desenvolupat una manera molt curiosa d’identificar la professió de la gent blanca... fixant-se en la manera com es guarneixen el coll!

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer