Revista

portada petit40
Petit SÀPIENS núm. 40. Febrer 2021

El Buda

La història extraordinària del princep Siddharta

En aquest número
petit40buda

DOSSIER

La història extraordinària de Siddharta Gautama

Fa 2.500 anys, el jove príncep indi Siddharta va marxar del seu palau. Tenia el cap ple de preguntes, i volia trobar respostes! Amb el temps se'l va conèixer com el Buda, i avui els seus ensenyaments inspiren prop de cinc-cents milions de persones arreu del món. Us convidem a conèixer la llegenda de la seva vida.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Mercè López

petit40horazero

CÒMIC / HORA ZERO

L'ull de Mikimotto

Aquest mes els agents d'Hora Zero viatgen a la capital del Tibet... a l'any 1857! Han d'evitar que en Mansllargues robi una joia molt valuosa del palau del Dalai Lama. Poc s'ho pensa aquest pinxo que acabarà demanant ajuda desesperadament!

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit40cuinamedieval

EDAT MITJANA

Què menjaven als castells i les viles?

A l’Europa medieval, tant rics com pobres s’atipaven cada dia amb un mateix producte. Us imagineu quin devia ser? Acompanyeu-nos i farem un mos a les parades de menjar ràpid dels carrers, i també visitarem un banquet!

Il·lustracions: Elva Lombardía

petit40aunir

CÒMIC / AUNIR

Missatges en perill

L'Aunir i l'Irureles volen enviar un missatge secret als seus companys. Però l'encarregat dels coloms avisa que els romans estan molt a l'aguait, i els recomana que canviin de mètode...

Text i dibuix: David Parcerisa

petit40ponyexpress

OEST AMERICÀ

El Pony Express

A l’època del salvatge oest, uns genets joveníssims, molt lleugers i extremadament valents cavalcaven a tota castanya per lliurar... cartes! Us presentem els missatgers del Pony Express, els més ràpids de l’Amèrica del Nord.

Il·lustracions: Pol Cunyat

petit40zombis

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Artemisia Gentileschi

Avui al cementiri reben la visita d'una pintora que va deixar bocabadat el públic italià fa quatre-cents anys. Per variar, en Bú fa una mica el fatxenda... Com creieu que acabarà la historieta?

Guió i dibuix: Trepax

petit40natura

NATURA

El pregadeu, un caçador terrible

La Mantis religiosa és un insecte dissenyat especialment per atrapar les preses... i us assegurem que aprofita al màxim totes les seves capacitats: és implacable!
petit40oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Comparació de mèrits

El general Custer està molt cofoi, ensenyant-li a l'indi Tunweya totes les medalles que ha guanyat fent la guerra. L'oglala les compara amb els regals que ha rebut ell...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer