Revista

petit44 portada
Petit SÀPIENS núm. 44. Juny 2021

Bombers!

Us convidem a conèixer la història de les dones i els homes que es dediquen a una de les professions més arriscades. També veureu com treballen, com s'equipen i com és el seu dia a dia

En aquest número
petit44 bombers

DOSSIER

Bombers en acció!

Sens dubte, aquesta és una de les professions més arriscades que hi ha. Però les dones i els homes que s’hi dediquen no dubten a fer tot el que calgui per apagar incendis i rescatar les víctimes de tota mena d’accidents! Us convidem a conèixer una mica la seva història, i també veurem com treballen, com s’equipen i com és el seu dia a dia als parcs. Posem les sirenes a tot drap!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Francisco Riolobos

petit44 horazero

CÒMIC / HORA ZERO

Un emperador fogós

En Jim Fluenzer ha viatjat fins a l'antiga Roma per veure en directe el gran incendi que va arrasar la capital de l'Imperi, ara fa 1957 anys. Aquest pinxo vol fer-se amic de l'emperador Neró!

Text: Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages

petit44 pentinats

Moda

Pentinats històrics

Que potser esteu pensant d’anar a la perruqueria a canviar-vos el look? Us presentem un recorregut per més de seixanta segles de moda capil·lar: ja veureu que n’hi ha per a tots els gustos!

Il·lustracions de Carla Gallén

petit44 aunir

CÒMIC / AUNIR

Quin fitxatge!

La Shanakhabale està decidida a sumar-se a la colla de l'Aunir, però abans d'acceptar-la, la capitost li fa una petita prova...

Text i dibuix: David Parcerisa

petit44 xian

Antiga Xina

Els guerrers de Xi'an

El primer emperador que va unificar la Xina volia que el recordessin per sempre més... i es va fer construir una tomba espectacular! Amb ell van enterrar més de 6.000 soldats fets de fang, però de mida real i amb armes de debò...

Il·lustracions de Xabier Sagasta

petit44 jovesapiens

CÒMIC / JOVE SÀPIENS

Benvingut, amic!

Arriba un nou personatge al Petit SÀPIENS! És un habitant de la prehistòria i no xerra gaire... però té unes pensades que fan cargolar-se de riure!

Text i dibuix de Sergi Moreso

petit44 agenda

AGENDA

Activitats per a tota la família

Us recomanem una exposició genial, una sèrie de propostes de les biblioteques per promoure el gust per la lectura i tota la programació familiar del Festival Grec. No us ho perdeu!
petit44 oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Una resposta per a cada pregunta

En Tunweya ja té ben clar què li dirà al general Custer perquè no s'enfadi si s'assabenta que ha batejat la mascota amb el seu nom... Aquest indi se les pensa totes!

Text d'Oriol Canosa / Dibuix de Jordi Sunyer