Revista

petit37 portada
Petit SÀPIENS núm. 37. Novembre 2020

Els asteques

Un imperi molt guerrer!

En aquest número
petit37 Asteques

DOSSIER

L'imperi asteca

Aquest poble americà de guerrers va estendre el seu imperi amb rapidesa, i va construir grans ciutats amb temples meravellosos. Però, sobretot, els asteques van lluitar contra els seus veïns... per sacrificar els enemics als déus! Quan el seu poder havia crescut al màxim, van rebre una visita inesperada que va trasbalsar el seu món...

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pep Boatella

petit37 Hora Zero

CÒMIC / HORA ZERO

Cacau i plomes

La malvada Glamurosa s'ha traslladat a la capital asteca de Tenochtitlán per robar el plomall de l'emperador Moctezuma. Per sort, els agents d'Hora Zero la persegueixen amb unes disfresses molt aconseguides, i un cop més demostren el seu enginy i la seva valentia...

Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages

petit37 Capella Sixtina

ART

La Capella Sixtina

Ara fa 500 anys, en plena època del Renaixement, Miquel Àngel va decorar una sala amb més de sis-centes figures. Viatgem fins a Roma per visitar la seva obra mestra!

Il·lustracions: Mercè Tous

petit37 Aunir

CÒMIC / AUNIR

El consell

Els romans no en volen saber res de fer tractes amb les dones sàvies del consell del poblat de l'Aunir, i per això trien un nou negociador força murri!

Guió i dibuix: David Parcerisa

Narcís Monturiol va fer història amb el seu submarí

CIÈNCIA

El pioner català dels submarins

Sabíeu que el primer submarí amb motor del món el va inventar un empordanès? Narcís Monturiol era molt decidit i no va parar fins que va fer realitat el seu somni de navegar sota l’aigua!

Il·lustracions: GongDisseny

petit37 Zombis

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER

Ciceró

En Bú i l'Ag es burxen com de costum al cementiri, i reben la visita d'un dels principals polítics i escriptors de l'antiga Roma, famós pels seus discursos. Creieu que aconseguirà que regni la pau entre els zombis?

Guió i dibuix: Trepax

petit37 Ocells

NATURA

Quins ocells més presumits!

Si ets una au, tenir un plomatge ben vistós sovint és la millor manera de trobar parella. Us presentem nou espècies d’ocells amb uns colors espectaculars!
petit37 Oglala

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS

Una civilització superior

El general Custer se sorprèn que l'indi Tunweya el guanyi als escacs, perquè es pensa que és un ignorant. Però com acostuma a passar, el tret li surt per la culata...

Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer