Personatges

Ninges, guerrers a l'ombra

Aquests guerrers del Japó medieval actuaven en secret per no ser descoberts. Eren astuts i atrevits. Mai els faltava el coratge per afrontar les situacions més arriscades. Però la seva millor arma era la paciència... i els trucs per distreure l'enemic

Il·lustració: Germán Torres

És de nit. Dues figures vestides de negre corren pel pati d’un castell sense fer soroll, com si fossin gats, i s’enfilen per la paret com aranyes. Duen la cara tapada: només se’ls veuen els ulls. Des de la teulada, per sobre dels guàrdies, busquen la millor ruta per entrar a l’edifici sense ser vistos. La seva missió és assassinar el senyor del castell sense que ningú se n’adoni. I estan perfectament entrenats per aconseguir-ho!

Un estil internacional
Els ninges eren uns guerrers medievals especialistes a fer d’espies i assassinar persones importants. Van aparèixer fa uns mil anys, poc després que arribessin a les illes del Japó una pila de militars xinesos que escapaven derrotats del seu país. Els acompanyaven uns monjos guerrers que duien medicines desconegudes, però també noves tècniques de lluita. De l’aprenentatge dels seus mètodes van sorgir els membres dels primers clans ninja.

Una escola molt especial
Al començament, els ninges no tenien regles. Però fa uns vuit-cents anys, el samurai Daisuke Togakure i el monjo guerrer Kain Doshi van establir els principis de la primera escola de lluita ninja. La majoria dels estudiants eren camperols que aprenien ninjutsu per defensar-se. Feien servir armes, però també tècniques de camuflatge per ser invisibles, i també verins i pocions. I coneixien habilitats secretes que semblaven màgiques, com l’ús de bombes de fum per confondre l’enemic i desaparèixer com si fossin fantasmes!

L’art de la disfressa
La majoria de ninges eren homes, però també hi havia dones: es deien kunoichi. També estaven entrenades en les arts marcials, però sobretot feien missions d’espionatge. Entraven dins dels castells dels enemics disfressades de geishes, ballarines o serventes i s’assabentaven de tot. Ningú no s’ho esperava!

Les seves armes
Els ninges tenien tota mena d’armes i artefactes per complir les seves missions. Si havien d’actuar de nit, es vestien de negre, però de dia feien servir tota mena de disfresses per moure’s sense ser reconeguts. En aquesta imatge interactiva descobrireu com s'equipaven.
 

Subscriu-t'hi

petit79portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!