Personatges

Jane Goodall, en deu vídeos

Us convidem a descobrir en imatges l'experta mundial que coneix millor els ximpanzés

1 La Jane amb el Jubilee
El Jubilee
El Jubilee

Amb motiu del seu vuitantè aniversari, el canal de televisió National Geographic i l'Institut Jane Goodall van preparar-li aquest vídeo que és un resum molt breu de la seva vida. Estigueu atents, perquè la veureu amb el mico de peluix que va regalar-li el seu pare quan tenia un any, el Jubilee.

2 El primer documental

Aquí podeu veure el primer documental de National Geographic, de l'any 1965, en què s'expliquen els seus estudis i es veuen unes imatges increïbles!

3 La Jane i el ximpanzé Wounda

Aquí podeu veure el moment en què la Jane allibera un ximpanzé a l'illa de Tchindzoulou, a la República del Congo. Allà hi ha el Centre de Rehabilitació dels Ximpanzés Tchimpounga de l'Institut Jane Goodall (TCRC), que va ser fundat el 1992 i que és el santuari de ximpanzés més gran d’Àfrica. Allà hi van a parar les cries de ximpanzé que s'han quedat òrfenes a causa de la caça furtiva. Quan ja són grans i poden viure al seu hàbitat natural, són alliberats, com el Wounda. A sota, podeu veure la història d'Anza, un ximpanzé víctima de la caça furtiva i, a continuació, quatre vídeos sobre la construcció d'aquest centre de recuperació.

4 Els descobriments de la Jane

Aquí podeu veure un resum dels descobriments més importants de la Jane.

5 Els germans Kratt parlen amb la Jane Goodall

Sí, Chris i Martin Kratt, uns dels personatges estrella del Club Súper 3, existeixen de veritat. Aquí els podeu veure i... conversant amb la Jane Goodall!

Subscriu-t'hi

petit77portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!